Autor Zpráva
pavel junek
Profil *
Zdravím,

potřeboval bych poradit jak bych měl udělat v php zafixovaný obrázek na stránce. Ale aby se neklepal taky jako v html.

Díky moc

Pavel Junek
izsak
Profil
Čo znamená aby se neklepal taky jako v html?
Pavel Junek
Profil *
No podívej se na www.masozravky.unas.cz , při rolování se obrázky klepou a není to moc hezký.
thingwath
Profil *
Nic takového jsem nepostřehl, ale soudím, že je to věc, na kterou nemá nějaké PHP nejmenší vliv. Dost vtipný mi přišel nápis vstupte bez klepání, na nějž je nutné klepnout (i taková terminologie se semtam používá) myší.
izsak
Profil
a) fixný obrázok na pozadí spravíš pomocou CSS:
background: white url("obrazek.jpg") no-repeat;

background-position: fixed;


b) nech stránkou scrolujem ako chcem, žiadne "klepanie" obrázkov nevidím.
Pavel Junek
Profil *
Mám IT.6.0 a když kliknete třeba na Dionaea tak u textu jsou tři obrázky, které se při rolování klepou. Není to moc hezké. Ale jinak díky za ten script.
Pavel Junek
Profil *
S tím scriptem je ještě problém ten, že potřebuji u každého obrázku odkaz na Pěstování na Fotogalerii a na Dobré rady. Při klikání na jiné odkazy př. Cephalotus, Sarracenia atd. potřebuji zase jiné odkazy. Možná by to šlo nějak udělat přes klikací mapu?
habendorf
Profil
background: white url("obrazek.jpg") no-repeat;
background-position: fixed;


ti IMHO pro IE nepomůže (taky to mimochodem není script, jak píšeš)
Co máš s pořád s tím stahovým řádkem? Myslel jsem že je to překlep, ale máš to tam hned dvakrát.
Nikdo si kvůli tobě nebude přenastavovat prohlížeč, neblázni. A vůbec, slušný stránky do statusbaru nepíšou.
A proč bych to vypínal na konci velké bílé plochy? Uvědom si, že ne každý používá rozlišení jako ty.

K problému fixace: proč prostě ty objekty vpravo nedáš do jiného divu?
Pavel Junek
Profil *
Promiň myslel jsem CSS. Jinak to byl fakt překlep ten stahový řádek, už je to opravený. Je to tam proto, že dole je další menu tak aby každý nemusel rolovat c celým oknem.

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2">

<title>dionaea muscipula</title>

<link rel="stylesheet" href="../css/lista.css" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="../css/right.css" type="text/css">

<!-- nejsem autor tohoto stylu ani scriptu-->
<style>

#foto {position: fixed;}
#foto {position: "absolute";}
#foto {top: 70px; left: 610px}

p {width: 70%}

</style>

<script>
function fixedEl(id){
if(document.all){
document.all[id].style.pixelTop = document.body.scrollTop + 70;
}
}
</script>

</head>
<body onscroll="fixedEl('foto')">


<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="100%" height="349">
<tr>
<td width="65%" height="349">
<div style="width: 542; height: 517; background-image: url('../pix/dianea.jpg'); background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed; background-position: center 50%; ">
<b><u><font size="4" color="#008000"><i>Dionaea muscipula (Mucholapka
podivná)<br>
<br>
</i></font>Mucholapka byla objevena</u> v&nbsp;roce 1736 Arthurem Dobbsem,
který ji připodobnil k ľelezným pastím, pouľívaným k lovu liąek. Proto
je také velmi zajímavá a populární. Později byly dovezeny do Anglie
první ľivé rostliny. Botanicky byla popsána Johnem Ellisem v&nbsp;roce
1970.<br>
Mucholapka je menąí, přízemní rostlina. Její listy jsou tvořeny 1-10cm
dlouhými řapíky a zakončené čepelí přeměněnou v&nbsp;pohyblivou past. Ta
můľe dorůstat aľ 4cm délky. Mucholapka svoji kořist chytí rychlým
sklapnutím dvou polovin pastí za&nbsp; 0,5s – 2s. V zemi rostlina
vytváří cibulovitý oddenek, který slouľí jako zásobní orgán v&nbsp;období
vegetačního klinu nebo nepříznivých podmínek. Mucholapka roste volně v
Jiľní Karolíně (USA). <br>
<br>
<u>Charakteristickými znaky</u> mucholapky podivné je, ľe jako jediná
chytí svou kořist rychlým sklapnutím pasti.&nbsp; Aby se tak stalo,
tak se musí citlivé<i> chlupy </i>(fungující jako spouą&raquo; pasti)
podráľdit nejméně<i> </i>2x, v rozmezí 2-20 sekund. Tím je zabráněno
zbytečnému zavírání pastí při deąti. Přes léto tvoří veliké pasti a
malé listy, kdyľto v zimě jsou skoro nefunkční pasti a ąiroké, dlouhé
listy.<br>
Jako větąina&nbsp; masoľravek, i mucholapka má ráda kyselé raąelinné
substráty s&nbsp;nízkým obsahem ľivin. Proto si získává dusíkaté látky z
polapeného hmyzu.<br>
<br>
<u>Mucholapku pěstuji</u> jiľ 4 roky v polozavřené skleněné kouli neboli v
miniaturním skleníčku s vhodnou vzduąnou vlhkostí. Substrát tvoří
raąelina s&nbsp;křemičitým pískem. Daří se jí tam velice skvěle, nebo&raquo; jsem
pro ni napodobil přirozené prostředí.<br>
Její pasti dosahují délky aľ 4 cm a jsou do červena zbarvené. <br>
Mucholapka je nazývána jako <i>
královna masoľravých rostlin</i>.<br>
Takľe vąichni, kdo chtějí mít doma nějakou masoľravku, tak jim
mucholapku doporučuji. Je na pěstování nenáročná a je velmi hezká.</b></div> </div>
</td>
<td width="33%" height="349">
<div id="foto">
<a href="../foto/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_foto.png" border="0" width="148" height="34" alt="Fotogalerie"></a>

<p></p>

<a href="../pestovani/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_pestovani.png" border="0" width="148" height="34" alt="Pěstování"></a>

<p></p>

<a href="../rady/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_rady.png" border="0" width="148" height="34" alt="Dobré rady"></a>
</div>
</td>
</tr>
</table>


</body>

</html>

tohle je kód mých stránek. Mě jde o tohle:

<style>

#foto {position: fixed;}
#foto {position: "absolute";}
#foto {top: 70px; left: 610px}

p {width: 70%}

</style>

<script>
function fixedEl(id){
if(document.all){
document.all[id].style.pixelTop = document.body.scrollTop + 70;
}
}
</script>

<body onscroll="fixedEl('foto')">

<div id="foto">
<a href="../foto/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_foto.png" border="0" width="148" height="34" alt="Fotogalerie"></a>

<p></p>

<a href="../pestovani/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_pestovani.png" border="0" width="148" height="34" alt="Pěstování"></a>

<p></p>

<a href="../rady/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_rady.png" border="0" width="148" height="34" alt="Dobré rady"></a>
</div>

jak je vidět tak u zafixovaných obrázků v pravo, je na každé stránce pak jiný <a href="">. Jenže tyhle obrázky se klepou při rolování. Potřeboval bych nějaké jiné řešení, aby se to neklepalo.
Michalek
Profil
2 Pavel: Nebude to spíše pomalostí PC, že se klepou? Občas se mi to také stává.
Pavel Junek
Profil *
No mě se to stalo již na 3 různých počítačích a ten jeden byl dost nadupanej. Takže to asi nejspíše ne.
Pavel Junek
Profil *
Podívejte se třeba na www.gcbr.cz ten malej míček v pravo dole se neklepe, při rolování.
habendorf
Profil
Klepat se to bude vždy, protože se neustále musí přepočítávat poloha toho objektu.
Na golfové stránce je to přesně tak, jak jsem ti navrhoval - ten míček je v jiném divu (ten rolovaný text je tam v tabulce) - jinými slovy ten míček nemá nic společného s rolovaným textem a proto se samozřejmě nehýbe. Podívej se do zdrojáku.
Honza Hučín
Profil
Pro moderní prohlížeče funguje background-position:fixed. Ne pro IE, tam se to musí emulovat, viz např. http://jakpsatweb.cz/css/priklady/fixed-position-explorer-simulation.h tml

Jinak position:fixed je opravdu náročná na počítač a doporučuje se tomu vyhnout. Nejde jen o technické vybavení počítače, ale i o rychlost prohlížeče.
Fred
Profil
Oni to tam na tomm gbr řeší jinak, je to zajímavý a zdá se funkční řešení
#ilustrace {
position: absolute;
visibility: visible;
bottom:50px;
z-index: 5;
left: 550px;
width: 200px;
heigh: 200px;
text-align: right;
border: none;
background-color: none;
border: none;
}
habendorf
Profil
Fred:
Oni to tam na tomm gbr řeší jinak, je to zajímavý a zdá se funkční řešení
Frede, tohle přece fixaci vůbec neřeší. Ještě jednou: ten objekt je v jiném divu a proto se samozřejmě nehýbe. Je to stejný jako kdybys měl třeba vedle textarey obrázek a roloval si textem v textarey, tak se obrázek samozřejmě hýbat nebude. Prostě jsou to dvě samostatný nezávislý věci.
Fred
Profil
Hmm, to je pravda, ach jo zase jsem se trochu unáhlil ;-) , sorry
Pavel Junek
Profil *
To je sice hezký, to co mi tady píšete, ale já bych potřeboval to nějak vyřešit aby se to neklepalo a fungovalo to jako odkaz. Kdyžtak díky.
habendorf
Profil
Pavel Junek: Vždyť se ti to pořád snažím říct: dej rolovaný text do jednoho divu a ty odkazy do jiného. V čem je problém?
Pavel Junek
Profil *
No problém je v tom, že nevím jak to přesně myslíš. Můžeš mi prosímtě napsat kousek zdrojáku, pak to snad pochopim. Dík
habendorf
Profil
Je to jen holá kostra, ale bude ti to z toho jasné:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<style>
.levy {width: 300px; height: 150px; overflow: auto; padding: 10px; margin: 10px; float: left}
</style>
</head>
<body>
<div class="levy">
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
</div>
<div>
zde je obrazek<br><br>
A dalsi obrazek<br><br>
a dalsi
</div>
</body>
</html>
Pavel Junek
Profil *
Jo takhle, hned to udělám. Díky moc.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.