Autor Zpráva
xlifer
Profil
Nevím jak to zjistit, tak se zde obracím na zkušenější a předěm děkuji na odpověď...

Jde o toto:

Potřebuji přihrávat pole s proměnnýma na indexu, ale pouze v případě splnění podmínky, jinak pole nepotřebuji, proto je mám jako externí soubor a používam i jinde v dalších částech webu dle potřeby.
Když vložím opakovaně include dovnitř podmínky, tak načte skript pouze v případě, že je podmínka splněna nebo stejně se provede při vykonávání skriptu, že se soubor načte do každe podmínky i když neni splněna? Případné doporučení uložit data do databáze je mi jasné, ale v tomto případě raději používám pole, protože je to operativnější a rychlejší. To jen pro info, že samozřejme možnosti jsem si vědom. Snad ještě doplním, že v souboru pole.php mám ošetřené další podmínkou, aby se nanačítalo vícekrát...

soubor pole.php:

if (!pole_nacteno)
{
  $pole = array(data);
  $pole_nacteno = true;
}

verze 1:

if (podminka)
{
  include "pole.php";
  ...
}
if (podminka2)
{
  include "pole.php";
  ...
}

nebo verze 2, ale pole.php se bude načítat zbytečně když nebude ani jedna podmínka splněna:

include "pole.php";
if (podminka)
{
  ...
}
if (podminka2)
{
  ...
}
quatzael
Profil
xlifer:
Pokud podmínka splněna není tak všechno co je v těch složených závorkách za tou podmínkou je ignorováno.
Alphard
Profil
Když není splněna podmínka, tak se to neprovede.
Problém je, že to zhoršuje přehlednost kódu, časem může hrozit vícenásobné načítání. Rozhodoval bych se podle velikost pole.
ts_istudio
Profil
Myslím, že se tím zbytečně zaobíráš. Pokud to pole není opravdu hodně velké, neřešil bych to a dal bych ho rovnou do indexu, bez nějakých podmínek. Kladeš extrémní důraz na úspory času a přehlížíš čas, který ti to řešení zabere a hlavně nárůst komplikovanosti kódu = další spotřeba času při údržbě. Krom toho bych odhadl, že include (protože to představuje otevření souboru) bude pomalejší než vytvoření pole.
xlifer
Profil
Ok, děkuji za vyjasnění i doporučení. Hlavní je, se neprovede include když není podmínka splněna, ostatní výhody a nevýhody beru na vědomí a naložím s tim podle toho...
Tori
Profil
xlifer:
v souboru pole.php mám ošetřené další podmínkou, aby se nanačítalo vícekrát
Viz include_once (= stejná funkčnost bez podmínky).
xlifer
Profil
Tori:
Diky za tip, tohle jsem úplně opoměl, že něco takového existuje....

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: