Autor Zpráva
IdemeNaHavaj
Profil
Ahoj,
je lepšie ukladať do DB dátum (napr. registrácie) normálne ako date(..) alebo ako time() a potom dátum načítať z toho čísla?
ShiraNai7
Profil
date nebo datetime, podle toho, co potřebuješ..
IdemeNaHavaj
Profil
A čo je zlé na time() povieš?
Alphard
Profil
Má omezené možnosti a omezený rozsah.
IdemeNaHavaj
Profil
Ak chcem len usporiadavať niečo podľa dátumu pridania, je dobré time()?
juriad
Profil
IdemeNaHavaj:
Ano, stačí. Ale uzavíráš si do budoucna možnosti pokročilejších SQL dotazů.
A když bude člověk vyplňovat datum narození, tak bohužel neumožníš registraci nikomu staršímu než 43 let a pár měsíců.

Aneb, pro uložení datumu je v databázi:
(1) lepší INT než VARCHAR <- toto ti neumožní ani řadit
(2) lepší DATETIME než INT <- toto ti neumožní používat datumové funkce

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: