Autor Zpráva
Miso
Profil *
Zdravím,

pri uploade suborov názvy suborov upravujem aby nemali diakritu, znaky ako bodky, čiarky atď. Inak by to robilo šarapatu :)
Avšak samozrejme jedna bodka z toho názvu ostať musí - formát súboru .jpg...
Preto som použil funkciu explode:
$file_part = explode('.', $_FILES['Filedata']['name']);

$file_part[0] // názov
$file_part[1] // prípona

tento script všetko urobí ako má avšak až dovtedy pokým nie je v názve súboru aj nejaká iná bodka. Napríklad v doc súboroch je to bežné, kde je určitý dlhý pojem skracovaný...
Preto by som nejakým spôsobom potreboval aby tá druhá časť explode bola ,,všetko od poslednej bodky".. Takže ak bude v prvej časti aj 10 bodiek tak stále budú ako jedna časť. Tieto potom dodatočne prepíšem (aby tam neboli)..

Pozná niekto nejaký spôsob ako o vyriešiť??

ďakujem
nemeja
Profil
Nebylo by lepší použít funkci pathinfo() a až poté upravit název souboru?
Jan Tvrdík
Profil
Miso:
$fullname = 'abc.def.ghi';
$name = substr($fullname, 0, strrpos($fullname, '.'));
(V případě, že soubor nemá příponu, se to bude chovat trochu divně.)
Kcko
Profil
Miso:
echo end($file_part);
Miso
Profil *
nemeja:
díki :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: