Autor Zpráva
misaxxx
Profil
na mých stránkách mam nějak porouchaný náhodné zobrazení obrázku. je to v php, mysql, redační systém. Měl bych někdo chut to opravit?
www.diagraph.cz
jenikkozak
Profil
Ano!
misaxxx
Profil
jenikkozak:
ahoj zaslu ti tedy přístupy. domluvíme se emailem.


nebo jak tě mám kontaktovat?


mám email veřejný tak pošli prosím tvůj díky. M
jenikkozak
Profil
Máte 3 možnosti:
1) Přidáte sem zdrojový kód, který nefunguje, a popíšete, jak se jeho porouchání projevuje. My se pokusíme najít příčinu. Tato varianta je nejspolehlivější.
2) Vložíte do příslušné sekce inzerát při splnění tamních pravidel. Pokud někdo bude mít zájem, ozve se na uvedený kontakt. Čím větší odměnu slíbíte, tím větší šanci na úspěch budete mít.
3) Neoficiální možností je poslání přístupových údajů na mou adresu velky-hacker-webu@jenikkozak.cz. Ale to nedoporučuji.
misaxxx
Profil
nejak s tímhle forem neumím pracovat


když mě někdo něco nedoporučuje určitě to nebudu dělat....třetí možnost odpadá. do sekce odměnu slíbit moc nemohu- mam na to tak dve tri stovky a celý zdrojový kod mi to maže....


takze pkud pan jeník mi píše za ANO! to znamená že mi odpovídá na muj dotaz jestli to má chut nekdo opravit a v zápětí mi nedoporučuje zasílat přístupové kody s tím že by mi to opravil tak tomu opravdu nerozumím. doporučuji všechny příspěvky smazat.
Joker
Profil
misaxxx:
v zápětí mi nedoporučuje zasílat přístupové kody s tím že by mi to opravil tak tomu opravdu nerozumím
On to nedoporučuje proto, že není dobrý nápad jen tak rozesílat přístupové údaje k webu lidem, které vůbec neznáte.

Ale když nám pošlete kód, který je za to zodpovědný, můžeme to vyřešit tady.
misaxxx
Profil
jen tak nekdo nejste- jste moderator tohoto fora...proto jsem to navrhl. nevím jak dál. já se snažil sem poslat zdrojový kod ale forum mi to maže


Při zpracování BB značek došlo k samovolnému sežrání celého příspěvku. Pardon.
toto je index stránek www.diagraph.cz vidíte dole špatně chybící fotky....pokud vytvřím ve vnitřním redakčním programu článek- fotku mi to nenačte.

Moderátor Joker: Odmazal jsem dlouhý kód

k tomu se váže další podsouborek q_random_photo.php

<?php

             //vypsani fotogalerie
             $korenovy_adresar = "files/";
             if (Is_Dir($korenovy_adresar)):
              $aa = OpenDir($korenovy_adresar);
              $file = ReadDir($aa);
              $file = ReadDir($aa);
              while($art = ReadDir($aa)):

                $sql = "SELECT *, DATE_FORMAT( datum, '%e.%c.%Y' ) AS vlozeno,
                DAYNAME(datum) AS xy,
                DATE_FORMAT( navsteva, '%e.%c.%Y' ) AS posledni,
                DAYNAME(navsteva) AS xyz
                FROM kategorie WHERE id = '$art';";
                $vysledek = @MySQL_Query($sql);
                if ($text = @MySQL_Fetch_Array($vysledek)):

                  $adresar = $korenovy_adresar.$art;
                  if (($text[zaheslovat] != 'a') and (Is_Dir($adresar))):
                   $a = OpenDir($adresar);
                   $file = ReadDir($a);
                   $file = ReadDir($a);
                   while($file = ReadDir($a)):

                   if (Is_File($adresar."/".$file)) {

                    $koncovka =  substr($file,strpos($file,".")+1,strlen($file));
                    if (('gif' == $koncovka) or ('png' == $koncovka) or ('jpg' == $koncovka) or ('jpeg' == $koncovka)):

                     $cesta_velka = $adresar."/".$file;
                     list($width, $height) = getimagesize($cesta_velka);


                     $newheight=200;
                     $newwidth=round($width/($height/$newheight));
                     $margin=round($newwidth/2);

                     // echo "<br>".$file." (".$width." x ".$height.")  ->  (".$newwidth." x ".$newheight.") ";

                     if (($newwidth >= 260) and ($newwidth <= 280)) :


                     // echo "  <b>*</b>";


                      $pocet++;
                      $pole[$pocet] .= $adresar."/".$file;
                      $polewidth[$pocet] .= $newwidth;
                      $poleheight[$pocet] .= $newheight;
                      $polemargin[$pocet] .= $margin;
                      // echo $pole[$pocet]."<br>";


                     endif;



                    endif;
                   }
                   endwhile;
                  endif;


                endif;
              endwhile;
             endif;

   $nahoda = rand(1,$pocet);

   echo "<img src=\"".$pole[$nahoda]."\" alt=\"Náhodná fotografie\" title=\"Náhodná fotografie\" style=\" width: ".$polewidth[$nahoda]."px; height: 100%; margin-left: -".$polemargin[$nahoda]."px; \" />";



?>
Joker
Profil
misaxxx:
já se snažil sem poslat zdrojový kod ale forum mi to maže
Protože je moc dlouhý. Stačí nám relevantní část, což je v tomto případě ten druhý kód.

Problém spočívá v tom, že se do stránky nevypíše žádný src obrázku.

Můžete zkusit do kódu před to echo na řádku 71 dát: var_dump($pole); - to vypíše obsah pole.
Dost možná bude prázdné.

Příčiny mohou být:
1. Neexistuje adresář files
2. Jestli jsem kód dobře pochopil, adresář files musí obsahovat další adresáře a v nich musejí být obrázky. Jinak to nebude fungovat.
3. Výše uvedená struktura existuje, ale chybějí k ní záznamy v databázi.
4. Nastane nějaká chyba v databázi, o které se nedozvíte, protože před příslušnými funkcemi je @.
misaxxx
Profil
1. adresář files existuje
2. ano přesně tak. když píšu nový článek v redakčním systému a chci přišpendlit k tomu fotku načte se do složky. takže kolik je článků tolik je souborů ve "files"
3. dnes ráno to fungovalo, ale vyhodil jsem jeden článek a propojení se nějak zrušilo...tedy mezi databází ftp a mysql asi tak typuji.
4. to se možná někde stalo. já to nepoznám tak jsem se snažil někoho poprosit....ale když lidé hned upozorní na to že si mám dát pozor tak to beru vážně....těžko pak se dohledat chyby.

řádek 71 testnu.
děkuji.


tak jsem vložil var_dump($pole); do řádku 71 a nic se nestalo.....:-(


zde je struktura stránek:
http://www.diagraph.cz/foto.php?file=files/309/90873-diagraph_struktura.jpg&id=675


ještě jednou jsem vložil var_dump($pole); před echo a píše mi to na hlavní straně NULL
Joker
Profil
misaxxx:
Ten var_dump to neměl spravit, ale vypsat obsah proměnné $pole. Minimálně by to do stránky mělo vypsat „array()“

ještě jednou jsem vložil var_dump($pole); před echo a píše mi to na hlavní straně NULL
Aha, no vida.
To znamená, že se $pole vůbec nenastaví, takže se kód nejspíš vůbec nedostane k řádkům 47-51.
Jestli soubory fyzicky existují na správném umístění (asi by to mělo být nějak files/něco/obrázek.jpg), nejspíš nastává chyba v tom dotazu do databáze, nebo v databázi v tabulce kategorie není záznam odpovídající tomu něco.

Dodatek: Nemá se třeba na vytváření těch kategorií použít nějaký zvláštní skript?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: