Autor Zpráva
Bajk
Profil *
Ahoj. Začínám s OOP a zkouším vytvořit jednoduché diskuzní forum. Zajímají mě názory na objektový návrh.
Mám objekty příspěvek, vlákno diskuze (s vlastnostmi text, autor, čas atd.) a ke každému z nich objekt s obslužnými funkcemi (vložit, editovat, zobrazit požadované množství přispěvků atd).

Index.php mám zjednodušeně řešený takto

$id_vlakna=intval($_GET['id']);
if($id_vlakna>0){
  $prispevky_obsluha=new prispevky_obsluha();
  $smarty->assign('content',$prispevky_obsluha->zobraz_prispevky($id_vlakna));
}else{
  $vlakna_obsluha=new vlakna_obsluha();
  $smarty->assign('content',$vlakna_obsluha->zobraz_vlakna());
}

Co si o takovém řešení myslíte? Díky
Tori
Profil
Bajk:
1. Proč je u většiny názvů napsáno "obsluha"?
2. Typicky jedna třída (a tedy její instance) reprezentuje jen jeden objekt, tedy příspěvek, vlákno (v jednotném čísle).
3. K tomuto: $prispevky_obsluha->zobraz_prispevky Třída by sama neměla nic zobrazovat. Buď můžete celou instanci předat do šablony a tam z ní číst data (v případě jednoho příspěvku), anebo z ní získejte nějakou datovou strukturu a tu předejte do šablony (např. pole se všemi příspěvky z jednoho vlákna).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0