Autor Zpráva
Silver8000
Profil
ahoj hledam skriptik kterej by detekoval externi IP z localhost ,cili moji IP kterou mam za routrem..
Hledal jsem na netu ale vetsinou jsem nasel jak ziskat uzivatelskou IP a to ja nechci protoze pri pouziti $_SERVER['REMOTE_ADDR'] mi bude vyhazovat :::1 nebo 127.0.0.1 atp.
Kdyby nekdo vedel nejakou funkci ci skript dejte vedet.
Dik za rady
Joker
Profil
Moc jsem nepochopil, jakou IP to vlastně má detekovat.
Ale jestli jde o zjištění, jakou IP ten počítač má v jiné síti než ze které se připojuje, tak to asi nepůjde, jak by to ten server mohl vědět?

Ale každopádně: var_dump($_SERVER); - to jsou všechny dostupné informace. Pokud to tam není, tak asi smůla.
juriad
Profil
Zkusím přeformulovat dotaz:
Na svém počítači v lokální síti chci mít PHP skript, který bude vypisovat mojí vnější IP adresu (adresu té lokální sítě v síti Internet).

Samotný PHP skript stačit nebude, určitě je třeba nějaká služba v síti Internet, které se budeš dotazovat. Klidně to může být PHP skript třeba na webzdarma.cz (pozor na to, aby skript neobsahoval reklamu):
<?php
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

A pak ve svém skriptu v lokální síti se přes curl, nebo file_get_contents (vyžaduje nastavení serveru) budeš dotazovat té stránky v síti Internet a odpověď rozparsuješ (v tomto jednoduchém příkladu není v podstatě co parsovat) a ukážeš uživateli.
Beavis
Profil
Nestačilo by přes curl otevřít třeba www.mojeip.cz a vyparsovat z toho IP adresu?
Silver8000
Profil
juriad:
taky jsem na to myslel ze bych nekam umistil soubor ve kterem je :
<?php
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
?>

a jak rikas pres curl nebo file_get contents ziskat tuto adresu a pak s ni udelat jen potrebnou vec..
jinak jsem to myslel tak ze bych nemusel pouzit externi zdroj nebo nejake api a primo z localhost zjistit moji ip v internete.

jestly neco znate tak dejte vedet a kdyz ne tak to udelam externe.
jeste dejte lidi vedet.
dik
Beavis
Profil
Silver8000:
Jestli se nepletu, tak nejde zjistit svou IP adresu v síti internet aniž by ses do ní připojil; to znamená, že stejně budeš muset použít to curl nebo file_get_contents a odněkud si to vzít.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: