Autor Zpráva
table
Profil *
Zdravím dámy a pánové,
chtěl bych načítat obrázky(fotky hráčů) z jiného webu.
Problém je v tom že mám jména hráčů uložené v db s velkými počátečními písmeny.
Web kde jsou fotky hráčů má ale fotky s malými počátečními písmeny.
Jak bych měl tento problém vyřešit?
Kod který mám na zobrazení fotky je:
<td><?php print "\t\t" . '<img height="15" width="16" title="" src="http://www.nhl.cz/files/statistiky/' . $results['LName'] .'_' . $results['FName'] .'.jpg">' . "\n"; ?></td>
Děkuji za radu.
Alphard
Profil
strtolower()?
Enko
Profil
A tobě jde přesně o co? O převod kapitálek na malé?
table
Profil *
Doplním že to potřebuji změnit jen v tom obrázku, zobrazuji i přímo jméno hráče a tam bych to chtěl mít tak jak to je s velkými počátečními písmeny


Alphard:
Myslím že toto je na převod malých písmen na velké.
Jde mi přesně o toto že nyní jak to mám tak to odkazuje takto:
http://www.nhl.cz/files/statistiky/Fasth_Viktor.jpg
A správně to má být takto:
http://www.nhl.cz/files/statistiky/fasth_viktor.jpg
juriad
Profil
strtolower dělá přesně to, co chceš; strtoupper by písmena zvětšovalo.
table
Profil *
Díky už jsem to zvládl.


Budu otravovat ještě jednou,
nyní to mám takto:
<?php
$str = $results['LName'];
$str = strtolower($str);
$str1 = $results['FName'];
$str1 = strtolower($str1);
$filename = 'http://www.nhl.cz/files/statistiky/'.$str.'_'.$str1.'.jpg'; 
?>
        <td><img title="Kanadské bodování" width="80" height="130" src="<?php echo $filename; ?>" /></td>
To funguje tak jak má, nyní bych potřeboval poradit jak docílit toho když to na uvedené adrese daný obrázek nenajde, tak obrazilo tento obrázek /img/no_photo.jpg
Actimel
Profil
table:
Použití googlu nikdy neuškodí, tohle mi to vyhodilo jako první výsledek - kdo se moc ptá, málo googlí :)
Silver8000
Profil
tak pouzij podminku
if($user_obrazek==true){
//zobrazi dany obrazek uzivatele
}else{
//zobrazi no_photo.jpg
}

nevim jak to tam presne mas tak to je jen jako priklad.


ale pocitam s tim ze to mas delany pres PHP a pripadne .htaccess


cili rewrite mod


napadlo me jeste overovat funkci file_exists
takze :
if(file_exists($user_obrazek)){
//zobrazi dany obrazek uzivatele
}else{
//zobrazi no_photo.jpg
}
table
Profil *
Mám to takto:
<?php 
$str = $results['LName']; 
$str = strtolower($str); 
$str1 = $results['FName']; 
$str1 = strtolower($str1); 
$filename = 'http://www.nhl.cz/files/statistiky/'.$str.'_'.$str1.'.jpg';  

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $filename);
curl_setopt($ch, CURLOPT_NOBODY, true);
curl_exec($ch);

if (curl_getinfo($ch, CURLINFO_HTTP_CODE) == '404') { 
    $filename = "http://michales.eu/img/hraci/no_photo.jpg";
}

curl_close($ch);
  
?>

 <td><img title="Kanadské bodování" width="80" height="130" src="<?php echo $filename; ?>" /></td>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: