Autor Zpráva
bloom
Profil *
Zdravíčko,
mám takovýhle výpis diskuse

<?php     
require "db.php"; // pripojeni k databazi
$clanek_html='<div style="width:634px; text-align:left; font-size:11px; font-family:tahoma; background-color:white;">';
$vycuc_tabulky=mysql_query("SELECT * FROM CEHL_DISKUSE WHERE typ='prispevek' ORDER by id DESC ");  
while($data=mysql_fetch_assoc($vycuc_tabulky))
{   
$autor_image=$data['autor'];
$clanek_html.='
<div style="min-height:50px;">
<div style="width:32px; float:left; background-color:white;"><div style="width:32px; height:32px; background-image:URL(http://www.cehl.cz/CEHL_IMAGES/images_users_chat/'.$autor_image.'.gif);"></div></div>
<div style="width:602px; float:left; background-color:white;"><span style="margin-left:10px;"><b>'.$data['nick'].'</b> - <span style="color:#004170;">Vloženo: '.$data['datum'].'</span></span><span style="position:relative; left:10px; font-family:tahoma; text-decoration:none;">'.$data['text'].'</span></div>
</div>
';   
}
$clanek_html.='</div>';   
?>
<table><tr><td><?php echo $clanek_html; ?></td></tr></table> 

a potřeboval bych na to napasovat http://crazydog.cz/blog/php-scripty/nekonecne-strankovani-v-php/ ale nevím vůbec co kam mám dát...bojím se, že výpis mojí diskuse budu muset překopat uplně jinak a to se mi nechce...Nějaká rada případně zpracování jak by to mělo vypadat? Nikdy jsem stránkování neřešil a když vidím všude mraky skriptu tak dávám raději ruce pryč, ale tenhle mi přijde krátký...


Mám to takto:

<?php     
require "db.php"; // pripojeni k databazi


$radku = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM CEHL_DISKUSE;"));
$po = 5; /* počet řádků na stránku */
$max_stranek = ceil($radku / $po); /* počet stránek */
$url_stranka = ($_GET["stranka"] / $po) + 1; /* Aktuální stránka */
for($i=0; $i < $max_stranek; $i++) {
  $cislo = ($i + 1);
  $url_cislo  = ($cislo * $po) - $po;
  if($url_stranka != $cislo) {
    echo "<a href=\"index.php?page=diskuse=".$url_cislo."\">".($i + 1)."</a>";
  } else {
    echo "<strong>".($i + 1)."</strong>";
  }
}


if(empty($_GET["stranka"])) {$stranka = 0;} else {$stranka = $_GET["stranka"];}
$clanek_html='<div style="width:634px; text-align:left; font-size:11px; font-family:tahoma; background-color:white;">';
$cist = mysql_query("SELECT * FROM CEHL_DISKUSE WHERE typ='prispevek' ORDER by id DESC LIMIT ".intval($stranka).",$po");
while($data = mysql_fetch_assoc($cist)) {
$autor_image=$data['autor'];
$clanek_html.='
<div style="min-height:50px;">
<div style="width:32px; float:left; background-color:white;"><div style="width:32px; height:32px; background-image:URL(http://www.cehl.cz/CEHL_IMAGES/images_users_chat/'.$autor_image.'.gif);"></div></div>
<div style="width:602px; float:left; background-color:white;"><span style="margin-left:10px;"><b>'.$data['nick'].'</b> - <span style="color:#004170;">Vloženo: '.$data['datum'].'</span></span><span style="position:relative; left:10px; font-family:tahoma; text-decoration:none;">'.$data['text'].'</span></div>
</div>
';   
}
$clanek_html.='</div>';


 
?>
<table><tr><td><?php echo $clanek_html; ?></td></tr></table> 

ale nějak když dám stránku 2,3.... tak se nezobrazí... :-/ je tam, je tam chyba v adrese, ale nemůžu nějak rozluštit tu správnou :-)


Vyřešeno &amp; :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: