Autor Zpráva
Maroni
Profil *
Dobrý den mam stranku ktera byla obsahem přes mysql jako redakční systém , chtěl bych to převest do redakčniho systemu MNEWS ale nevim jak zrušit Include přikaz ktery se připojuje do toho mysql , protože když ho smažu jak soubor na něj odkazuje mysql , nebo ten include přikaz přimo v index tak se mi stranka nezobrazí .

V indexu include je :
<?php
  include "./functions.php";
?>

Function php je :
<?php
  session_start();
  mysql_connect("mysql.ic.cz", "blabla", "blablabla") or die("Nemohu se připojit k databázi!");
  mysql_set_charset("cp1250");
  mysql_select_db("blablabla") or die("Nemohu najít databázi!");
        
  function obsah($clanek) {
    $query = "SELECT * FROM texty WHERE name = '$clanek'";
    $result = mysql_query($query);
    while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
      echo $row['text'];
    }
  }
  
  function info() {
    $query = 'SELECT * FROM novinky WHERE ID = 1';
    $result = mysql_query($query);
    while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
      echo $row['nazev'];
      echo $row['text'];
      echo '<div id="oddelovac"></div>';
    }
    
    $query1 = 'SELECT * FROM novinky WHERE ID = 2';
    $result1 = mysql_query($query1);
    while($row1 = mysql_fetch_assoc($result1)) {
      echo $row1['nazev'];
      echo $row1['text'];
    }
  }
  
  function footer() {
    $query = 'SELECT * FROM paticka WHERE ID = 1';
    $result = mysql_query($query);
    while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
      echo $row['text'];
    }
  }
PS : nejsem moc zběhlý v tom ale chci aby se to přestalo připojovat do mysql databeze když je smazana , a dat to do RS aby se to připojilo .

Diky za pomoct :
popřípadě přikladam kontakt : m.aroni@seznam.cz
peta
Profil
Maroni: ???
Nevim, jak si to predstavujes.
Mas RS1, v nem zobrazujes stranku. Data (obsah stranek) tahas z mysql.
ted mas RS2 (mnews) a tada mas prevedena do databaze v mnews, nebo je tahas ze stare databaze nebo je mas kde?
Kdyz zakomentujes pripojeni k databazi, tak nebudou fungovat sql prikazy. Takze to asi cele zakomentovat. A kdyz to zakomentujes cele, tak se ti na strance nic nezobrazi. Ale, pokud tam tu db nemas, tak se ti stejne nic nezobrazi.
Jestli to chces nahradit jen prazdnymi funkcemi, tak tam nech jen
function obsah($clanek) {}
function info() {}
... pro ostatni
Maroni
Profil *
No databaze je sice aktivni ale nic v ni nemam tudiž se k ni muže připojit ale nic v ni nenajde ta stranka protoze jsem to smazal a chci mit jen tu databazi mnews protože to je pro mě jednodušší , no ale když tu databazi smažu v indexu nebo soubor functions tak se mi nezobrazi stranka . Mnews nepotřebuje databazi protože pracuje se soubory proto tam chci ten mnews . Zkoušel jsem to nahradit prazdnymi funkci jak si psal
function obsah($clanek) {}
function info() {}
function footer() {}
ale stranka se mi nezobrazi vypiše mi to chybu : Fatal error: Call to undefined function banner() in /home/free/ic.cz/k/kakaczech/root/www/index.php on line 17
stranka je : Hudebni skupina kakaczech
peta
Profil
Mno, ono by to chtelo smazat vsechno, co tam nema byt. To nahrazeni prazdnymi funkcemi je spis takova zaplata, abys to nemusel hledat.
Funkce banner neni uvedena v kodu v #1 ani #3. To je novy problem s kodem, ktery jsi nedal do fora. Bud to z tama odstran nebo pridej k prazdnym funkcim. nejspis tam mas jeste dalsi include nebo jsi neco smazal.
Maroni
Profil *
jo už to jede , přidal jsem to tam a už to konečně nepíše ty chyby , diky moc ten mnews s tim už jsi pohraju :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: