Autor Zpráva
Duchaplny
Profil
Zdravím,

mám tu jednu záludnosť, s ktorou si neviem rady.. mám hotový kalendár, ale neviem ako dokončiť posledné voľné políčka, aby bol ucelený.. viem, že by to šlo, keby dni boli pod sebou, ale práve, že ich chcem mať vedľa seba, tak ako sú, a v takom prípade si nejak neviem rady. Vraj sa to ani nedá inak urobiť, než keď sú dni pod sebou, ozaj je to tak ?

Práca:
Ukážka, script, výsledok.
Tori
Profil
Viz Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Výpis výsledků z databáze (nebo z jiného zdroje) do tabulky o více sloupcích
tiso
Profil
Uprav si ten skript takto:
...
        // ukoncenie riadka tabulky 
        if ($a == 7 ) echo "       </tr>"."\r\n";

        $a++; 
        if ($a > 7) $a = 1; 
    }
    if ($a != 1) {
        echo str_repeat('<td> &nbsp; </td>', 7 - $a) . '</tr>';
    }
...
Niektoré veci by sa dali urobiť jednoduchšie.
Duchaplny
Profil
Tori:
Neviem, či to správne rozumiem, ale ten kalendár nemá vždy rovnaký počet riadkov, niektoré mesiace majú o 1 menej. Tiež som premýšľal nad tým, že by som rátal riadky, ale nechcel som robiť výnimky pre 2 mesiace v každom roku.

tiso:
To je jasné, že sa to dá urobiť jednoduchšie, ale toto celkom postačuje, bola to ukážka z netu, ktorú si ešte upravím. Ten pridaný riadok vyplní chýbajúce políčka až na to úplne posledné, resp. v každom mesiaci chýba posledné políčko. Miesto "7" som dal "8" a je to ok, vďaka.
Tori
Profil
Duchaplny:
Na co přesně reagujete? Počet řádků se zjišťuje dynamicky - celkový počet záznamů (=dní) děleno počtem sloupců, zaokrouhleno nahoru. Kdyžtak tady je alternativní zápis téhož, o trochu víc okomentovaný: Návrhy a připomínky k PHP FAQ
tiso
Profil
Duchaplny: sorry, nevšimol som si že tam bola chyba.
Duchaplny
Profil
Tori:
Reagoval som na ten príklad, z [#2] príspevku. [#5] príklad to už lepšie ilustruje, akurát jedna nejasnosť. Uniká mi podstata znamienka % v tom príklade, konkrétne napr.: if ($i % $pocetSloupcu == 0), ešte som sa s tým nestretol.

tiso:
V poho, veď to bola len drobnosť.
juriad
Profil
Duchaplny:
Je to modulo; http://php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php
Duchaplny
Profil
juriad:
Síce tomu nerozumiem, ale aspoň som zistil možné využitie, vďaka..
han5vk
Profil
Síce tomu nerozumiem
Jednoducho, % je zvyšok po delení, teda 2 % 2 = 0 , 3 % 2 = 1 pretože 2 je deliteľné dvomi bezozvyšku (0) a 3/2 je 1 a zvyšok 1 (čo vráti modulo, %).
Duchaplny
Profil
han5vk:
ahá.. už mi je to celkom jasné, ďakujem za vysvetlenie..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: