Autor Zpráva
VelkýBubák
Profil
Jak mohu po načtení souboru do /tmp paměti serveru, případně do proměnné:

$allowedExt = "csv";
$temp = explode(".", $_FILES["souborName"]["name"]);//načtení souboru do proměnné
$extension = end($temp);
if (($_FILES["souborName"]["type"] == "text/csv") //ověření typu souboru
&& $extension
&& $allowedExt)//povolené přípony
  {
  if ($_FILES["souborName"]["error"] > 0) //pokud selže
    {
   echo"<H1> </H1>";
    echo "<fieldset><legend class=\"TEMA\"> Chyba </legend>";
    echo "Return Code: " . $_FILES["souborName"]["error"] . "<br>";//hlášení o chybě - v závislosti na podmínce
    echo "</fieldset>";
    }
  else //když neselže
    {
   echo"<H1> </H1>";
    echo "<fieldset><legend class=\"TEMA\"> Informace o souboru </legend>";//hezky vypadá
    echo "Soubor " . $_FILES["souborName"]["name"];//původní název souboru
    $NameFile = $_FILES["souborName"]["tmp_name"];//dočasný soubor v paměti serveru
    $file = file($NameFile);//tvorba pole složeného z řádků souboru
    $lines = count($file);//počet řádků
    $polozek=$lines-1;
tento soubor po použití (a zapsání do DB) zase uvolnit z paměti?
stačilo by něco jako $temp = ""; $_FILES = ""; $file = "" ?
Tori
Profil
VelkýBubák:
stačilo by něco jako $temp = ""; $_FILES = ""; $file = "" ?
Od těch 11:45 už jste si to asi vyzkoušel, ale určitě unset($file);, kdyby se vám nějakou náhodou paměť neuvolňovala, tak před to přidejte $file = NULL; (ale mělo by stačit to první). Aktuální spotřebu paměti zjistíte funkcí memory_get_usage.
VelkýBubák
Profil
Tori:
Děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: