Autor Zpráva
marek888
Profil
Dobrý večer. Na webu sem našel jeden php kod, který by měl odstranit příspěvek. Blbé je to, že nevím co mám použít za proměnné a také nevím, kam ho mám vložit.
<a href='/~xkrus06/vymazat_prispevek.php?id=".$radek['id']."'>Vymazat příspěvek</a>

Zde je php kod stránky:
$db_host = "tratapapa";
        $db_username = "hatttapataa";
        $db_pass = "zse";
        $db_name = "huuu";

        @mysql_connect("$db_host", "$db_username", "$db_pass") or die("nepripojeno k databazi");
        @mysql_select_db("$db_name") or die("Nespravna databaze, či tabulka!!");

        $obsah = preg_replace('#(^|\s)([a-z]+://([^\s\w/]?[\w/])*)#is', '\\1<a href="\\2" title="\\2" class="koment"><strong>\\2</strong></a>');
        $obsah = preg_replace('#(^|\s)((www|ftp)\.([^\s\w/]?[\w/])*)#is', '\\1<a href="http://\\2" title="\\2" class="koment">\\2</a>');
        $obsah = preg_replace('#(^|\s)(([a-z0-9._%+-]+)@(([.-]?[a-z0-9])*))#is', '\\1<a href="mailto:\\2">\\2</a>');

        $q = mysql_query("SELECT * FROM `prispevky` WHERE `obsah` IS NOT NULL ORDER BY `id`DESC") or die(mysql_error());
        while ($r = mysql_fetch_array($q)) {

            echo "<div class='comentare'>";
            echo "<p class='titulekb'>Title: " . $r['titulek'] . "</p>";
            echo "<p class='autorb'>Author: " . $r['autor'] . "</p>";
            echo "<p class='obsahb'>" . $r['obsah'] . "</p>";
            echo "<p class='datumb'>Upload: " . $r['datum'] . "</p>";
            echo "</div><br>";
        }
Vím, že tento kod je napsaný starým způsobem, předělám ho, až se na něj dostanu.

Moderátor Chamurappi: Kód na „smatýní příspevku“? Tohle už je poněkolikáté. Čti si své texty před tím, než je odešleš, jinak je budeme mazat.
Rfilip
Profil
Ten kod je nesrozumitelná směsice, připojí se k datábazi, 3x provede preg_replace s prázdným výsledkem(protože chybí její třetí parametr), výsledek si uloží do dál nepoužité proměné $obsah, vybere všechny řádky z tabulky příspěvky s nenulovým sloupcem obsah seřazené dle id sestupně a vypíše je, o mazání není v kodu ani bit.
marek888
Profil
Rfilip:
Ten kod, v kterým je napsáno 3x reg_replace je ještě nedodělaný, ještě ho dodělávám. Měl by převádět text, odkaz na link. Asi jsi mě torchu nepochopil, já nevím, jak mám udělat, abych mohl odstranit příspěvek. Nahoře jsem napsal kod, který jsem našel v podobné diskusi, akorát jediný problém je to, že nevím kam mám ten kod umístit, a jaké proměnné tam mám dát. Zda li pak jsi pochopil, co jsem myslel, tak se ti omlouvám.
pcmanik
Profil
marek888:
No kód umiestniš do súboru vymazat_prispevek.php a id príspevku získaš z $_GET['id']. Následne pomocou toho id zmažeš príslušný riadok z tabuľky.

Mimochodom ten kód čo si našiel neslúži na mazanie ale na zobrazovanie príspevkov.
marek888
Profil
pcmanik:
Díky, skusím to. Teď si nejdem jistý, který kod myslíš: Mimochodom ten kód čo si našiel neslúži na mazanie ale na zobrazovanie príspevkov.
Rfilip
Profil
Myslí ten v [#1]

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: