Autor Zpráva
weroro
Profil
Príjemný večer prajem.

Zaujíma ma jedna vec ohľadom funkcie file_get_contents, ktorú sa mi nepodarilo dohľadať.

Ak načítavam dokument z iného serveru pomocou tejto funkcie a vo výslednom obsahu hľadám jeden konkrétny údaj - dátum - , ktorý je vždy iný ale na tom istom mieste (konkrétne v title elementu span) v takomto tvare <span title="datum akcie 24. 11. 2013">nejaký text</span>, existuje možnosť kontroly a následného prerušenia ak sa už daná časť načítala? Aby som nemusel vždy sťahovať kompletný dokument, ale iba jeho časť.
Alphard
Profil
Délku lze omezit předem v parametru funkce, pak se již soubor načítá celý a teprve po načtení se předá výstup. Pro postupné načítání lze využít fopen() pro otevření souboru (vytvoří se ukazatel na soubor) a pak je k dispozici celá řada funkcí, jak postupně načítat data.
weroro
Profil
Alphard:
Ak som správne pochopil, nie je teda možné počas sťahovania kontrolovať resp. paralelne spracovávať načítané dáta a po získaní konkrétneho údaju tento "stream" prerušiť. Otázku som položil preto, lebo ma zaujímalo ako by sa dal aspoň trochu ušetriť trafic, keďže toto mi robí denne 3000 ľudí, a zakaždým sa sťahuje dokument s veľkosťou cca 500KB +/- 10KB (jeho celkový obsah sa môže meniť ale daný údaj tam je vždy)
Alphard
Profil
Ne, nejde to. Ale zároveň jsem vám řekl, že v PHP existují funkce, které s tím streamem pracovat umí, např. fread(), fgets() a další.
Jan Tvrdík
Profil
weroro:
Ak som správne pochopil, nie je teda možné počas sťahovania kontrolovať resp. paralelne spracovávať načítané dáta
Co jsi nepochopil na větě „Pro postupné načítání lze využít fopen()…“? Vždyť Alphard explicitně píše, že to možné je.
Amunak
Profil
weroro:
Otázku som položil preto, lebo ma zaujímalo ako by sa dal aspoň trochu ušetriť trafic, keďže toto mi robí denne 3000 ľudí, a zakaždým sa sťahuje dokument s veľkosťou cca 500KB +/- 10KB (jeho celkový obsah sa môže meniť ale daný údaj tam je vždy)
Jestli tahají všichni stejný soubor, použijte keš.
weroro
Profil
Aby som upresnil, ja spracovávam URL adresu, na jednom slovenskom portáli. Neťahám nič citlivé, potrebujem z verejného profilu užívateľa vytiahnuť dátum jeho registrácie. Portál poskytuje aj mailovú schránku a tak potrebujem overiť, či náhodný návštevník môjho webu, ktorý používa tento mail, je na danom portáli registrovaný viac ako 90 dní.
juriad
Profil
weroro:
Tak si tu informaci o datu registrace ukládej k sobě do databáze. Pak ti bude stačit jediný dotaz pro každého uživatele. A různých uživatelů zas tolik snad není.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: