Autor Zpráva
senior
Profil
Pekný večer,
prosím poradiť ako zapísať podmienku na overenie iba prvého znaku "+" v inpute.
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
Borius
Profil
Dobrý večer,
třeba regulárním výrazem
if (preg_match('/^\+/',$_GET['input']))…
maks
Profil
senior:
obyčejný substr by ti nestačil?
tiso
Profil
skôr strpos()
Tori
Profil
A naco funkce, stačí přímo adresovat první bajt řetězce. if ($_GET['input'][0] === '+') ... Když už funkci, tak bych spíš nejdřív pomocí trim() ošetřila případnou mezeru na začátku (překlep uživatele).
senior
Profil
Pekný večer,
neviem, či som to správne napísal, takže skúsim to napísať podrobnejšie.
Overiť potrebujem prvý znak (+) v inpute formulára, v ktorom je tel. číslo v medzinárodnom tvare +421... (SK). Tel. číslo môže byť aj +420... (CZ). Možno, že by na to stačil aj JS.
Prajem pekný večer
Tori
Profil
senior:
Napsal jste to docela jasně. A berte v úvahu (při ověřování délky, nastavení vlastnosti inputu maxlength a při ukládání), že tel. číslo může být zadané několika různými způsoby, s mezerami po trojčíslích, s lomítkem, s oddělenou volačkou města nebo s mezinár. volačkou v závorkách.
senior
Profil
Tori:
To máte pravdu, že môže užívateľ napísať tel. číslo rôzne, ale to by som vyriešil v podmienke, že má písať v tvare napr. +4211234567 alebo +421 1234 567
Tori
Profil
senior:
Jako potenciální uživatelka bych se spíš přimlouvala za princip: "Be conservative in what you do, be liberal in what you accept from others." (wiki) Sama jsem jeden čas musela dost používat ověřovač dostupnosti u jednoho poskytovatele internetu (a ověřovaná čísla tel.linek se kopírovala z různých zdrojů) a právě jejich požadavek zadávat 9 znaků bez mezer byl dost otravný, znaky navíc mi to ořezávalo atd. Lidi IMHO píšou i na netu čísla podle toho, jak to mají zažité psát na papír. A zatímco číslo mobilu napíšu skoro vždycky po trojicích, tak pevnou linku různými způsoby podle volačky města.
lionel messi
Profil
Tori:
Lidi IMHO píšou i na netu čísla podle toho, jak to mají zažité psát na papír.

Súhlas - každý píše inak - ja napr. vždy medzerujem (považujem to za prehľadné) a nemám rád, keď ma formuláre nepúšťajú zapisovať si dáta po svojom. Programátori to majú zložité :(
senior
Profil
Presvedčili ste ma, dám to "k ledu"
peta
Profil
lionel messi Presne, tuhle otravnou ma i Miranda, co ji pouzivam pro icq. Spousta lidi ma sve icq po trech cislech s mezerami a kdyz das ctrl+c/v a vyhledat kontakt, tak napise error, dokud tam ty mezery nesmazes. Pripadne nekde na webu jsem videl reseni, ze ti mezery nedovoli psat, ale prave pres kopirovani jo a pak to neumi zpracovat.
maks
Profil
senior:
ještě je třeba si uvědomit, že správný mezinárodní tvar nemusí začínat vždy znakem „+“, ale také může začínat „00“.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: