Autor Zpráva
Shaim
Profil
Zdravím,

mám jeden a ten samý script a na každém hostingu se chová jinak. Konkrétně vypisování obsahu. Na jednom hostingu se vypíše obsah až po dokončení běhu. U druhého hostingu se průběžně vypisuje obsah (respektive vypisované hodnoty).

Jinak řečeno:
Hosting 1: vypíše 1x všechny hodnoty
Hosting 2: vypíše Xkrát postupně v průběhu běhu hodnoty

Co to ovlivňuje? Nějaká konfigurační direktiva apache2?

Btw, nebyl jsem si jistý, jestli tento dotaz nedat spíš do tématu o apache...
Děkuji.
peta
Profil
"Nějaká konfigurační direktiva apache2?" Ano.
Muzes dat ob_start() na zacatku programu. Normalni lide si ukladaji do promennych a rozdeli program na casti php, pak html a na konci js. To ve skole se uci hlouposti, ze se to ma hnedka echovat a pak je to i v ruznych navodech.
Amunak
Profil
peta:
"Nějaká konfigurační direktiva apache2?" Ano.
Která direktiva konkrétně? Nevím o tom, že Apache má nějaký vlastní buffer, i když se to asi dá čekat. Nebo jde jen o buffer PHP a nastavovalo by se to v php.ini?

Jinak na "echování" není nic špatného. Obzvlášť, když používáš nějaké šablony. Normální lidé totiž neplýtvají zbytečně pamětí a posílají všechno co můžou rovnou. Ono to pak taky vypadá, že se stránka načítá rychleji. ob_start() vnímám spíš jako takový ošklivý hack (i když nepopírám, že občas může být užitečný).
Shaim
Profil
Mě spíš zajímalo, jak je možné, že stejný script se chová na každém hostingu jinak. Dle toho předpokládám, že je to něco v konfiguraci hostingu (php/apache). Přidání ob_start() už popírá mou základní myšlenku (zjistit, jak je možné, že na jednou hostingu se to vypíše všechno najednou a na druhémp postupně. Přitom kód je stejný...
peta
Profil
Amunak: Rekl bych, ze se jedna o toto, ale nikdy to neresim, ob_start funguje.
http://php.net/manual/en/outcontrol.configuration.php
Shaim: Na to jsem ti uz odpovedel ano. Dej si phpinfo a porovnej si, co je jinak nastavene sam, my na tve sefrvery nenmame pristup, ani nezname hosting, takze vic se rict neda. Ledaze... bys sel za krakonosem, protoze ten umi vsechno vyresit a nebo pujcil kristalovou kouli.
Shaim
Profil
peta:
Děkuji, byl to ten output_buferring!!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: