Autor Zpráva
marek888
Profil
Dobrý večer. Mám na stránce výpis z databáze, ve kterém bych chtěl změnit smajlíky :) za obrázkové. Prošel sem celou diskusi a nic mi nefungovalo, nevím čím to může bejt. Paradil by mi prosím někdo s verzí, která by mi fungovala? Děkuji
juriad
Profil
Jak přidat do PHP chatu smajlíky
První které jsem našel.
marek888
Profil
juriad:
To sem zkoušel ale nevím proč mi to nefunguje...
juriad
Profil
marek888:
A jak se to chová?
Ukaž svůj kód.
marek888
Profil
Mám to vložené u výpisu dat :
$smiles = array(":)", ":D", ":P", ":O", ":-)", ":-D");
                                $pictures = array("<img src='smile1.png'>", "<img src='smile2.png'>", "<img src='smile3.png'>", "<img src='smile4.png'>", "<img src='smile1.png'>", "<img src='smile2.png'>");
                                echo "<div class='comentare'>";
                                echo "<p class='id'></p>";
                                echo "<p class='titulek'>Title: " . $r['titulek'] . "</p>";
                                echo "<p class='autor'>Author: " . $r['autor'] . "</p>";
                                echo "<strong><p class='obsah'>" . $r['obsah'] . "</p></strong>";
                                echo "<p class='datum'>Upload: " . $r['datum'] . "</p>";
                                echo "</div>";
Alphard
Profil
Vynechal jste str_replace(). Aplikujte ji na $r['obsah'].
marek888
Profil
Tak sem to tam doplnil, přepsal proměnou na obsah a nevim, stále mi to nejde, to bude asi problém u mě, nevím to ale jistě. Zde je kod:
str_replace(":)","<img src='smile1.png'>",$r['obsah']);

Je možné, že když nemám všechny obrázky, tak to nezobrazí žádný?
Alphard
Profil
Nevím, kam tu hodnotu předáváte, mělo by fungovat něco jako

echo "<strong><p class='obsah'>" . str_replace($smiles, $pictures, $r['obsah']) . "</p></strong>";

Já bych ještě pole $pictures stavěl dynamicky (aby se neopakoval html kód), ale to je vám asi jedno.
Taps
Profil
marek888:
http://pecan.cz/index.php?id=22&n=jak-udelat-z-textoveho-smajla-obrazkovy
marek888
Profil
Díky podívám se na to...


Taps:
Díky, ale mě to šlo až do tý doby, co nadešel ten php skript. Poté se už příspěvek nechtěl odeslat.
Alphard:
Když sem vyzkoušel to tvoje řešení, tak mi to akorát vypsalo znovu obsah. Opravdu nevím, čím by to molo být. Vyzkoušel sem asi už tak 20 scriprů, a každé fungovaly na podobném principu, jenomže u mě ne.
Kubo2
Profil
marek888:
A máš v tom vypisovanom obsahu aspoň jedného textového smajlíka (napríklad :))?
marek888
Profil
Kubo2:
Ano, mám ho tam, ale možná je to také tím, že je tam i jiný, který v tom nemám.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: