Autor Zpráva
Monkeys
Profil *
Zdravim

potreboval by som poradit ako zistit pocet suborov v zlozke.

kod:

if(is_dir($dir))
 {
 if(is_readable($dir))
    {
    ...
    }
    else
    {
    return NULL;    
    }
 }
 else
 {
return NULL; 
 }

teraz mi to vracia nieco v zmysle ".", "..", "Thumbs.db"

vdaka M.
okolojsoucí
Profil *
Počet souborů zjistíš úplně jednoduchým příkazem glob a count
  echo count(glob('*.*'));

Pro výpis pak jen dáš glob do foreach
  foreach(glob('*.*') as $file){
    echo $file;
  }
Monkeys
Profil *
okolojsoucí:

ano skusal som ale vracia to aj skryte subory typu Thumbs.db

M.
okolojsoucí
Profil *
Tak si vytvoř pole kde budou zakázané soubory a máš to.

  $deny = array('Thumbs.db');
  $pocet = 0;
  foreach(glob('*.*') as $soubor)
    if(!in_array($soubor, $deny)
      $pocet++;

A nebo jednoduše smaž ty soubory.
Monkeys
Profil *
Vyriesene

public function is_dir_empty($dir)
{    
    if(count(scandir($dir)) == 3)
    {
    return false; // prazdny    
    }
    else
    {
    return true; // nieco tam je
    }
}

M.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: