Autor Zpráva
BuGeR
Profil
Dobrý den,


řeším takovou trivialní věc.
Pro svůj web vytvářím jednoduchý nahrávač souborů, především obrázků a pdf dokumentů.

Pokud jde o nahrávání souborů na server, je již takovou tradicí, že je dobré převést název na jakousi friendly url, kde se odstraní diakritika, mezery se převedou na čárky atd. tudíž se mi ztransformuje název např. z "Největší kočka.jpg" na "Nejvetsi-kocka.jpg". Jak mám ale docílit toho, že když chci tento obrázek zpět stáhnout ze serveru k sobě do pc, abych stáhl soubor v původním názvu, a ne již v převedeném?

Napadlo mě, otisknout původní název někam do databáze, a při požadavku na stažení, ho nějak přes header() načíst z databáze a nabídnout v původním názvu; nejsem si ale jistý, jestli to vůbec jde.
Jak toho dosáhnout?


Děkuji
Petr_
Profil *
Jde to, viz první příklad: http://php.net/manual/en/function.header.php#example-4473
header('Content-Disposition: attachment; filename="downloaded.pdf"');
Tori
Profil
BuGeR:
otisknout původní název někam do databáze
Ano.

při požadavku na stažení, ho nějak přes header() načíst z databáze a nabídnout v původním názvu
viz např. Řešení ukládání souborů a podobná vlákna.
BuGeR
Profil
Děkuji moc, to je ono.
Ještě bych se chtěl zeptat. Nedá se nějak udělat, aby to nenabízelo ten obrázek ke stažení, ale normalně ho to zobrazilo v prohlížeči?
juriad
Profil
BuGeR:
V takovém případě tu hlavičku [#2] vůbec neposílej. Nebo místo "attachment" uvést něco jiného a doufat, že to prohlížeče pochopí tak, jak ty zamýšlíš.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: