« 1 2
Autor Zpráva
smid83
Profil *
někde jsem četl že třeba v internetu exploeru se onerrorspouští furt i když je obrázek zobrazen
tá se to nějak vyštelovat aby to fungovalo všude tak jak má?
1Pupik1989
Profil
V IE funguje onerror událost normálně, nebo jsem se nikdy s touto chybou nesetkal.
smid83
Profil *
1Pupik1989:
tak čím to muže být?
1Pupik1989
Profil
Ničím, prostě pod je načten, tak onerror nezavolá. Teda opravdu s tím že by ie volal vždy onerror, jsem se nikdy za 8 let nesetkal.
smid83
Profil *
něčim to byt musi když obrazek funguje a příjde mi email že chybý

nemuže to bejt třeba tím že ten skript je třeba v externim souboru ?a mam ho dát pod nebo nad obrázek jak to má být seřazený?
1Pupik1989
Profil
V src je na konci mezera navíc.
smid83
Profil *
vždyt mezi 2385250.jpg" onerror="imgError(this)" má být mezera nebo ne ?to má nějaký vliv?
smid83
Profil *
tak jse odstranil mezeru a dělá mi to furt nemuže to být třeba že tu stránku navštěvují třeba z mobilních telefonu a jim se obrázky nezobrazí?
juriad
Profil
To můžeš snadno zjistit; do toho mailu, který si posíláš, si zapiš všechny hlavičky, které uživatel odeslal; z hlaviček můžeš vykoukat, který prohlížeč používá (User-Agent).
Můžeš k tomu použít funkci getallheaders.

$telo =  "Na strance nefunguje obrazek " . $_GET['url'] . "\nHlavičky: \n";
foreach (getallheaders() as $name => $value) {
    $telo .= "$name: $value\n";
}
@mail("muj.mail@seznam.cz", "Nefunkcni obrazek", $telo, "From: aa@yy.zz");
smid83
Profil *
juriad:

díky určitě vyzkoušim ale

já jsem asi něco zjistil zkoušel jsem ty stránky projet v ie a občas se mi nějakej obrazek fakt nezobrazí ale když dam znovu načtení tak už tam zase je dá se stím něco dělat?aby ten skript fungoval třeba po znovu načtení?
smid83
Profil *
juriad:
tak jsem to vyzkoušel a ted už mi nepřišel vubec žadnej email udělal jsem to přesně takhle

if(isset($_GET['url'])) {
$telo =  "Na strance nefunguje obrazek " . $_GET['url'] . "\nHlavičky: \n";
foreach (getallheaders() as $name => $value) {
    $telo .= "$name: $value\n";
}
@mail("muj.mail@seznam.cz", "Nefunkcni obrazek", $telo, "From: aa@yy.zz");

}
smid83
Profil *
Našel jsem ještě takovou vychytávku že když obrázek chybý tak se zobrazí jíný ale problém mám vtom potřebuju do toho kodu dat i imgError(this)ale aby odesílal až když se nezobrazí ani ten druhý mužete mi poradit? kod je niže
<img src="http://img01.redtubefiles.com/_thumbs/0000614/0614709/0614709_008n.jpg" onerror="this.src='http://img04.redtubefiles.com/_thumbs/0000614/0614711/0614711_011n.jpg';"
 class="posting-logo-img">
Kubo2
Profil
smid83:
ale aby odesílal až když se nezobrazí ani ten druhý
Snáď si si nie istý, že ten druhý (univerzálny) obrázok nezobrazí? Ten by mal byť jeden a ten istý, nie? A ako by si sa o chybnom obrázku potom dozvedel? Kód bude približne takýto - živú ukážka+náhľad.


Pri neexistencii alebo chybe obrázku to načíta obrázok nasledujúci:

ktorý som pre tento účel vytvoril a zároveň sa ti pošle požiadavok na súbor /send-mail-error-image.php, kde v PHP skripte budeš mať k dispozícií $_GET['file'] a v nej obsiahnutú adresu súboru (stránky), v ktorej máš umiestnený chybný obrázok, a $_GET['image'], kde bude adresa chybného obrázku.
To by ti malo stačiť.
smid83
Profil *
ten skript má sloužit ktomu že mi ty chybný adresy pošle do nějakýho souboru?


jinak tomu nerozumim
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: