Autor Zpráva
Oscal212
Profil *
Zdravím, mám tu menší problém neviem ako by som npr. z adresy http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=124084 mohol zobrať len 124084
keby to bolo na mojom webe tak by som použil GET ale takto neviem :(
napadlo ma to spraviť cez preg_replace ale problém je v tom že sa v tom vôbec nevyznám
tak preto píšem sem či by mi niekto nepomohol alebo napísal nejaký menší postup

ďakujem
Medvídek
Profil
Oscal212:
Pokud by se jednalo pouze o tuto situaci, tak třeba takto:

<? 
$string = 'http://diskuse_.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=124084?5#hash';
$parts = explode('topic=',$string);
echo intval($parts[1]);
//ve stringu bylo přidáno podtržítko, jinak jí místní skript nahradí za název tématu (je chtěné to dělat i v kódu?)
?>
Taps
Profil
Oscal212:
nejjednodušší je použít GET
<?
$topic = $_GET['topic'];
?>
Medvídek
Profil
Taps:
Podle mě má pouze url ve tvaru stringu, podle toho co píše.
Oscal212:
keby to bolo na mojom webe tak by som použil GET ale takto neviem :(
Oscal212
Profil *
Medvídek: díky parádu funguje to

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: