Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jindrakuba Profil |
#1 · Zasláno: 25. 11. 2013, 18:04:38
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak pomocí PHP či čehokoli jiného vypsat pouze cenu (jako čistý text) ze serveru Heureka...
Zatím mám toto: <?php $zdroj = file_get_contents('http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xperia-l/'); $start = strpos($zdroj, '<title>'); $konec = strpos($zdroj, '</title>', $start); $vystup = substr($zdroj, $start, $konec); echo ($vystup); ?> Ideálně, kdyby byla výstupem pouze číselná hodnota - tedy cena. Nevíte někdo jak dál, případně klidně zbytek kódu? Díky mnohokrát :) |
||
Micruss Profil |
#2 · Zasláno: 25. 11. 2013, 20:23:27
<?php $title = '<title>Sony Xperia L od 4 649 Kč - Heureka.cz</title>'; $kc = explode('od ', $title); $kc = explode(' Kč', $kc[1]); $kc = $kc[0]; echo $kc; takhle bych to řešil já ;-) |
||
jindrakuba Profil |
#3 · Zasláno: 25. 11. 2013, 20:32:36
Ahoj, toto funguje, ale mne jde právě o to abych za $title nemusel dosazovat tu část kódu.
Ideálně, kdybybych zadal za proměnnou adresu www a script by mi vyhodil cenu :) |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 25. 11. 2013, 20:39:34
jindrakuba:
Micruss to asi myslel jen jako příklad, obsah $title je možné si načíst podle potřeby. Ale jinak, nemá Heureka náhodou na tohle nějaké API? To je dost pakárna ten údaj zjišťovat takovým způsobem. |
||
jindrakuba Profil |
#5 · Zasláno: 25. 11. 2013, 20:41:35
Jo teď mi došlo že to stačí dosadit za proměnnou a ono to funguje stejně.... Díky moc ...
Pro lidi, kteří potřebují to samé, tady je zdrojový kód: <?php $vstup = ('ADRESA_ZBOZI'); $html = file_get_contents($vstup); $vyrez = explode('od ', $html); $vyrez = explode(' Kč', $vyrez[1]); $vystup = $vyrez[0]; echo $vystup; ?> |
||
okolojsoucí Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 11. 2013, 20:42:36
Na to již musíš přes regulérní výrazy.
$zdroj = file_get_contents('ADRESA'); $start = strpos($zdroj, '<title>'); $konec = strpos($zdroj, '</title>', $start); $vystup = str_replace(' ', '', strip_tags(substr($zdroj, $start, $konec))); preg_match('/[\d]+Kč/', $vystup, $cena); echo $cena = reset(str_replace('Kč', '', $cena)); |
||
jindrakuba Profil |
#7 · Zasláno: 25. 11. 2013, 20:45:43
No nevim jestli má heureka nějaké API :) Pokud ANO, klidně se nechám poučit jak toho samého docílit méně hardcore :)
I tak moc děkuji :) |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0