Autor Zpráva
sitole
Profil
Ahoj, dělal jsem jeden web pro Minecraft server GaMmA!

No a majitel neumí HTML, PHP, CSS

Potřebuji tedy nějaký tag který bude já nevím třeba <slot "1"> :D já opravdu nevím.. no a bude nějaký text obalený práve v tom tagu a když příjdu třeba do souboru admin.php bude tam slot 1 a upravování textu slot 2 zase.. no a takto.. a pak dát nějak uložit nebo něco podobného nevíte?
Destiny_1
Profil
Vůbec nevím o co se jedná. Možná když líp popíšeš svůj problém, tak ti někdo pomůže, ale z toho co jsem pochopil, tak by si slot mohl uložit do databáze a v admin.php by si ho mohl načíst z db.
Taps
Profil
sitole:
pokud umíš php a mysql tak tebou popisovaný problém je maličkostí
sitole
Profil
No php tak ok a mysql vůbec..
Kubo2
Profil
sitole:
Ak nemáš čas učiť sa pracovať s databázami, tak na to môžeš s podobne kvalitnou funkčnosťou využiť aj PHP FileSystem funkcie a ukladať si veci [ stuff ] do súborov - v takom prípade však nebudeš mať k dispozícii rôzne výhody databáz, ako napr. vyhľadávanie, vzťahy medzi dátami apod. (to sa dá síce nasimulovať, ale je to už trošku vyšší level).
Samozrejme nepredpokladám, že okrem vyhľadávania budeš potrebovať pre minecraft-web nejaký vyšší level - mám jedného kamaráta, ktorý tiež spravuje minecraft servery a vytvára im stránky, takže približne (približne) viem o čom to je.
peta
Profil
sitole: php-mysql funguje tak, ze se pripojis pomoci hesla, posles sql prikazy, zpracujes vysledky. Neco jako js-ajax. V mysql jsou data ulozena v tabulkach, jako treba muzes delat v excelu, nazvy sloupcu, data. Prikazem reknes, co z jske tabulky chces, muzes propojit i vice tabulek a jako vysledek pak dostanes jednu velkou tabulku. rozhodne se s tim lepe pracuje nez data zapisovat do souboru.

http://peter-mlich.wz.cz/web/mysql/pr/mysql_priklad.txt
- prihlaseni k db je nahore
- prikazy pro vytvoreni tabulek v db jsou dole v komentari pod "--- mysql_priklad.sql ---"
Prihlasis se pres php-my-admina. Rozkliknes svou db (pripadne ji vytvoris, pokud jeste nema). Kliknes na zalozku sql, tam zkopirujes oba prikazy CREATE TABLE ... A pak uz jen opravis prihlaseni v tom mem programku, zmenis priponu na php a spustis.

Pro tvorbu html bys mohl pouzit js-editor, treba ckeditor. Nebo, pro nahrazeni tveho <slot> muzes pouzit toto:
function render($_arr,$_str)
{
if (gettype($_arr)==="array" && gettype($_str)==="string" && count($_arr)>0)
    {
    $keys = array_keys($_arr);
    foreach($keys as $key=>$value)
        {
        $keys[$key] = "%%$value%%"; // nahrazuje to %%nazev%% za text
        }
    return str_replace($keys,$_arr,$_str);
    }
return $_str;
}

$arr = array (
'ahoj' => "nazdar1"
'kuku' => "nazdar2"
);
$str = "%%kuku%%, %%ahoj%%ky";
$str = render($arr, $str);
echo $str;
Nebo muzes pouzit bezne str_replace, pripadne vfprintf nebo jine printy. A proc nepouzit <?php include('slot1.php'); ?> ?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: