Autor Zpráva
NoiReK
Profil
Ahoj, rád bych jsi udělal vlastní databázi filmů. zapisovaní do db mi udělat šlo, ale mam problem se selectem jakmile udělám select tak se mi nezapisuje nic do pole predmet v db udávám přiklad:

<?php
    error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
    include "./header.php";
    if($_POST["ok"]){
      $predmet = $_POST ["predmet"];
      $uvod = $_POST["uvod"];
      $zprava = $_POST["zprava"];
      $datum = date("H:i d. m. Y");
      $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
      $id_nicku = $_SESSION["id"];
      $smazano = "0";
      $autorizace = "1";
      include "./config.php";
      $zapis = mysql_query("INSERT INTO clanky SET predmet='$predmet', uvod='$uvod', zprava='$zprava', datum='$datum', ip='$ip', id_nicku='$id_nicku', smazano='$smazano', autorizace='$autorizace' ;");
      echo "Článek byl uložen.";
    }
  ?>
    <form action="./pridat.php" method="post">        
      <table>
        <tr>
           <td>Filmy:</td>
            <td>
              <form method="post" action="./pridat.php" target="_blank">
                <select name="tabulka">
                  <option value="2008">2008</option>
                  <option value="2009">2009</option>
                  <option value="2010">2010</option>
                  <option value="2011">2011</option>
                  <option value="2012">2012</option>
                  <option value="2013">2013</option>
                  <option value="nic" selected="selected">Vyber</option>
                </select>
              </form>
              
          </td>
        </tr>
        <tr>
          <td>Úvod (bude zobrazen na úvodní stránce): </td><td><textarea name="uvod" rows="3" cols="31"></textarea></td>
        <tr>
          <td>Zpráva: </td><td><textarea name="zprava" rows="5" cols="31"></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
          <td></td><td align="right"><input type="submit" name="ok" value="Odeslat" /></td>
        </tr>
      </table>
    </form>
<?php include "./footer.php"; ?>
Alphard
Profil
Ten formulář je nějak podivně zanořený sám do sebe (2x <form>).
NoiReK
Profil
Alphard:
Víš jak to zprovoznit ?
lorin
Profil
Zkus smazat vnitřní
<form method="post" action="./pridat.php" target="_blank">
a
</form>
peta
Profil
1. Radek 18 a 23, viz Alphard, FORM tag 2x v sobe je podezrele.
2. Zkus validator, ten ti podobne chyby, jako 1, najde.
3. na radku 5 mas mezeru mezi POST a [ $predmet = $_POST ["predmet"];
4. Ani v jednom z tech formularu neni zadny prvek s name=predmet.
5. kdyz si sql dotaz ulozis do promenne, pak pomoci echo se da vypsat na obrazovku a uvidis, co posilas sql za data a zda jsou spravna.
Tori
Profil
NoiReK:
Vkládaná data do DB byste měl vždy escapovat (mysql_real_escape_string pro řetězce).

zapisovaní do db mi udělat šlo, ale mam problem se selectem jakmile udělám select tak se mi nezapisuje nic do pole predmet v db
A jak vypadá ta nefunkční verze se SELECTem? pardon, nedošlo mi, že se nemyslí SQL, ale HTML prvek <select>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0