Autor Zpráva
quatzael
Profil
Potřebuju zoptimalizovat přihlašování. Na svých stránkách mám vždy nalevo kolonku s přihlašovacím formulářem.

Ale potřebuju, aby se to chovalo trochu inteligentněji.

1. rád bych, aby si prohlížeč pamatoval email adresu pomocí automatického dokončování na všech stránkách kde se objeví ten přihlašovací formulář, ne jen na té, na které se zrovna uživatel přihlásí.. (to by se mělo dát vyřešit pomocí iframemu)

2. potřebuju, aby pokud se uživatel přihlásí zrovna při vyplňování jiného formuláře, který je rozdělen do více kroků, se zachovaly všechny proměnné POST z předešlého kroku.
Tzn. když uživatel vyplní přihlašovací formulář, aby se zpracoval přihlašovací script a znovu se načetla aktuální stránka s tím, že všechny proměnné POST zůstanou zachovány.

Teď to mám tak, že tam zatím nemám ani iframe a součástí přihlašovacího formuláře je i skrytý input s url, takže na konci mého přihlašovacího scriptu je header, který vrací zpět na požadovanou stránku. Problém, ale je, že se ztratí všechny POST proměnné z předešlých kroků..
aDAm
Profil
iframe? wtf? Co takhle ten post uložit do session a pak si jej vytáhnout a naplnit jím formulář?
quatzael
Profil
aDAm:
Uložit do SESSION by ani takovej problém nebyl, to stejně mám.. Budu muset ale ještě trochu prekopat kontrolu formuláře..
Ale jak zajistit to pamatovani přihlašovacích údajů bez toho iframe?
A co je tak špatnýho na iframe?
aDAm
Profil
Máš namysli aby si prohlížeč zapamatoval co do toho pole vyplňuješ a pak ti to nabídl z roletky?
quatzael
Profil
aDAm:
No spíš aby to tam bylo uz předvyplněný, jak to běžně bývá..
Taps
Profil
quatzael:
No spíš aby to tam bylo uz předvyplněný, jak to běžně bývá
Tak to je zaležítost internetového prohlížeče

Pomocí COOKIES však můžeš docílit toho, že se uživatel nebude muset přihlašovat vůbec

A co je tak špatnýho na iframe
Iframe se v dnešní době už moc nepoužívá. Většinou je nahrazen PHP či AJAXEM
quatzael
Profil
Taps:
Aha. Máš pravdu. Ten AJAX mě mohl napadnout.. A po něm nějakej automatickej refresh stránky..

Pomocí COOKIES však můžeš docílit toho, že se uživatel nebude muset přihlašovat vůbec
Já bych byl docela rád kdyby se pokaždé přihlásil.. Ale aby si to pamatovalo to heslo. Jako se vždycky prohlížeče ptají jestli chci uložit heslo.. Každopádně se to snad dá nějak předvyplnit, ne? Kromě cookies je ještě něco jako SessionStorage, ne?
lorin
Profil
Myslím že je pro uživatele daleko pohodlnější se jednou příhlásit a zůstat přihlášený dokud sám nezuná za vhodné. Rozhodně bych se vyvaroval jakéhokoli předvyplňování hesla. Podobná funkce je (snad) standardní součástí browseru. Pokud o ni uživatel stojí, bude ji mít zapnutou. Pokud ne, asi k tomu má důvody (sdílení počítače) a v takovém případě bych se do něčeho podobného ani nepouštěl.
aDAm
Profil
tak když si ty hodnoty někdě uložíš tak pak je můžeš předvyplnit. Třeba ten username do cookies a když tam dorazí znova tak je z cookies načíst a předvyplnit formy.
Taps
Profil
quatzael:
http://jecas.cz/zalohovani-formularu
quatzael
Profil
lorin:
Myslím že je pro uživatele daleko pohodlnější se jednou příhlásit a zůstat přihlášený dokud sám nezuná za vhodné.
No já myslím, že tady u mé aplikace je lepší když bude uživatel automaticky odhlášen po tom co zavře stránku. Hodně lidí to i předpokládá.

Rozhodně bych se vyvaroval jakéhokoli předvyplňování hesla. Podobná funkce je (snad) standardní součástí browseru.
Jenže jak to mám udělat, aby ten dotyčný měl k dispozici uložené přihlašovací údaje na všech podstránkách ze kterých je možné se přihlásit a ne jen na té, ze které se už někdy v minulosti přihlašoval?
aDAm
Profil
a co to je "podstránka" pokud klasicky tak na to máme snad session ne?
quatzael
Profil
aDAm:
Podstránka je:
domena.cz/podstranka/


aDAm:
pokud klasicky tak na to máme snad session ne?
Co klasicky?


Zdá se mi, že mi tady zase někdo nerozumí.. Neřeším to jak udělat, aby uživatel zůstal přihlášen i když přejde na jinou podstránku.

Řeším jak zajistit to, aby když se klient jednou přihlásí na jedné stránce (podstránce), uloží si heslo, a v budoucnu se bude chtít přihlásit na jiné stránce (podstránce), aby měl předvyplněné/uložené heslo i tam.


Aha, tak zřejmě to vypadá, že to ty prohlížeče umí samy..
aDAm
Profil
cookies....

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: