« 1 2 3 »
Autor Zpráva
sitole
Profil
Ahoj, mám menší problém na web nebo na forum chci vložit tento banner

http://sitole.707.cz/banner/status.php?server=sd&port=sd&name=sdf&login_submit=Vytvo%F8it+obr%E1zek

Na web ho vložím pomocí iframe ale na forko jen jako obrázek.. Je možné z toho co web obsahuje nějak udělat obrázek jako myslím že vše bude fungovat jako
online Minecraft banner? Stejně jako doposud akorád to bude třeba takto a do obrázku budu jen nějak promítat ta data?

takže nakonec něco takovéhoto



Jenže s mím scriptem.. Pokud to půjde tak jak a pokud ne jak to předělat?


Script stránky Banneru


<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>Online Status</title>

  </head>

  <body>
<body background="signa2.png" bgcolor="black">


  <div id="online_status">
<?php

  include "status.class.php";
  $status = new MinecraftServerStatus();
  $response = $status->getStatus("176.9.114.242",25580);
  if($response){
    $ip = $response['hostname'].':'.$response['port'];
    $players = $response['players'].'/'.$response['maxplayers'];
    $version = $response['version'];


    echo "<table id=\"status_table\">
      <tr><td> </td></tr>
      <tr><td> </td></tr>
      <tr><td> </td></tr>
      <tr><td> </td></tr>


<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;GaMmA</font><font size=\"4\"\ color=\"#800000\"\> | Survival, PVP</font></td></tr>


      <tr><td> </td></tr>

<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;IP:</font> <font size=\"4\"\ color=\"#0033CC\"\>$ip</font></td></tr>
      
<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Hráčů: </font></span><font size=\"4\"\ color=\"#0033CC\"\>$players</font></td></tr>
      



<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verze: </font></span><font size=\"4\"\ color=\"#0033CC\"\>$version</font></td></tr>



      
    </table>";
  }else{
    echo "<span id=\"offline\">      
<font size=\"5\"\ color=\"#0033CC\"\>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Server je Offline</span></font>";
  }
  ?>

</div>
  </body>
</html>

<script var element =document.getElementById("id");
element.parentNode.removeChild(element); </script>
Lkopo
Profil *
Áno, cez GD knižnicu.
sitole
Profil
Ahoj, chodím do 7 třídy takže Aj ovládám ale jen něco okolo života ne programování neexistuje odkaz na přesné téma? nebo celý script? Děkuju :)
Taps
Profil
sitole:
manuál by ti mohl pomoci - http://www.php.net/imagestring
okolojsoucí
Profil *
sitole:
Pokud nechceš to dělat nebo jsi líný překládat nabídni cenu.
sitole
Profil
okolojsoucí:
Ne :D

Hrozně rád programuju ale google neumí překládat.. :P


Dobře mám script..

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>Online Status</title>

  </head>
<?php 
// Create a 100*30 image 
$im = imagecreate ( 100 , 30 ); 

// White background and blue text 
$bg = imagecolorallocate ( $im , 255 , 255 , 255 ); 
$textcolor = imagecolorallocate ( $im , 0 , 0 , 255 ); 

// Write the string at the top left 
imagestring ( $im , 5 , 0 , 0 , 'Hello world!' , $textcolor ); 

// Output the image 
header ( 'Content-type: image/png' ); 

imagepng ( $im ); 
imagedestroy ( $im ); 
?>



Jak to udělat že se vtom bude zobrazovat tedy ten banner?
Musí se to bráz z jiného souboru? Nebo nemáte příkadl či celý návrh?
Taps
Profil
sitole:
Hello world! nahraď svým textem
sitole
Profil
Ne.. Ale já nepotřebuju nahrazovat... ten banner nen jen text pomocí php ukazuje kolik je online a tak jak to vložím vše do obrázku?

Mám script na banner který funguje..

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>Online Status</title>
 
  </head>
 
  <body>
<body background="signa2.png" bgcolor="black">
 
 
  <div id="online_status">
<?php
 
  include "status.class.php";
  $status = new MinecraftServerStatus();
  $response = $status->getStatus("176.9.114.242",25580);
  if($response){
    $ip = $response['hostname'].':'.$response['port'];
    $players = $response['players'].'/'.$response['maxplayers'];
    $version = $response['version'];
 
 
    echo "<table id=\"status_table\">
      <tr><td> </td></tr>
      <tr><td> </td></tr>
      <tr><td> </td></tr>
      <tr><td> </td></tr>
 
 
<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;GaMmA</font><font size=\"4\"\ color=\"#800000\"\> | Survival, PVP</font></td></tr>
 
 
      <tr><td> </td></tr>
 
<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;IP:</font> <font size=\"4\"\ color=\"#0033CC\"\>$ip</font></td></tr>
      
<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Hráčů: </font></span><font size=\"4\"\ color=\"#0033CC\"\>$players</font></td></tr>
      
 
 
 
<tr><td><font size=\"4\"\ color=\"#FF0000\"\>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verze: </font></span><font size=\"4\"\ color=\"#0033CC\"\>$version</font></td></tr>
 
 
 
      
    </table>";
  }else{
    echo "<span id=\"offline\">      
<font size=\"5\"\ color=\"#0033CC\"\>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Server je Offline</span></font>";
  }
  ?>
 
</div>
  </body>
</html>
 
<script var element =document.getElementById("id");
element.parentNode.removeChild(element); </script>


Tak.. a jak ho vložím do toho obrázku..?
O to mě jde :D ne jen o text..
okolojsoucí
Profil *
Doporučím jednu radu, nepožívej GD ale Imagick. Taky jsem si říkal jaká to bude pytlačka s kódem, ale omyl - krásně přehledný, podpora diakritiky, atp.
sitole
Profil
Ahoj nic pod tímto názvem nemohu na té stránce najít..
Alphard
Profil
Imagick má lepší možnosti, ale bohužel není všude podporován (o hostingu, kde by nebyla GD, jsem v posledních době neslyšel). Takže před případným použitím ověřit.
A k dotazu [#8]: potřebujete nahrazovat. Obsah může být dynamický, v tom přece není problém. Každopádně po zkušenostech z PHP - Minecraft status byste to mohl vědět.
sitole
Profil
Což znamená?

Ahoj jak říkám s PHP začínám a jeden banner mě nepomůže...
Potřebju více práce já vás nechápu asi chápu že php bude muset být jinde..
No ae nechpu jak do toho obrázku vložit že bude písmo jinak velké nebo tak a hlavně bude napojené na to php od banneru..
DarkMeni
Profil
Budeš to muset napsat prostě jinak, přes GD knihovnu, takže bez používání HTML
Mimochodem, kdyby sis v tom banneru co teď máš (přes HTML) nastavil ve stylech margin nebo padding, tak bys tam nemusel ani psát tolik mezer
Ale dělat takový věci přes php je docela složitý a navíc ti to hodně vytíží server
Nebo mě napadá, že by sis to mohl udělat částečně jednodušeji (ale to ti zase zabere o dost víc paměti), že si vytvoříš obrázky všech možných kombinací (takže za předpokladu že se mění jen počet hráčů a stav Online/Offline, tak pro 20 hráčů by to bylo 21 obrázků) a pak si jen v php zjistíš kolik hráčů tam je a podle toho pošleš třeba přes readfile(); ten obrázek prohlížeči.
Výhoda je v tom že ti to nevytíží tolik ten server při každým požadavku o obrázek, protože ho nebude pokaždý znovu generovat
Nevýhoda je v tom že ti to na FTP zabere víc paměti (hodně předgenerovaných obrázků)
sitole
Profil
Ahoj, no já umím html css a základy php takže opravdu nevím co je GD knihovna nedělal někdo něco podobného a nevloží sem svůj script :D

Nebo pokud na to existuje návod.. :-)
okolojsoucí
Profil *
Přes Imagick za 10 min, napsané :)
Náhled: http://demo.bluefile.cz/djpw/153465/ nebo s GET['server'] http://demo.bluefile.cz/djpw/153465/?server=83.167.247.44
V případně vypnutého serveru, upozornění http://demo.bluefile.cz/djpw/153465/?server=83.10.145.63
Tzn: automatická detekce zda-li $_GET[server] obsahuje port či ne.
sitole
Profil
Ahoj, prosím vložíš sem i scipt?
(pokud ano děkuji)

Klidně tam nechám ito že je to od tebe jde mě o to že tobude fungovat :)
okolojsoucí
Profil *
Tady jsem chtěl jen demonstrovat že něco jde rychle když se nad tím přemýšlí.
Zkus se nad tím zamyslet co a jaké funkce bys využil. Já například využil knihovnu Imagick a napovím že jsem využil následující metody:
ImagickDraw::setFillColorImagickDraw::setFontSizeImagick::annotateImageImagick::setImageFormatImagickDrawImagickPixelImagick

Script co jsem napsal sem vkládat nebudu, jelikož bych rád tě sblížil s PHP a když ti ho sem fláknu tak ty uděláš CTRL + C & CTRL + V.
Tak že jsem ti nehoře vypsal ty metody, zkus to pomocí toho slepit (zde máš i návody) a pokud ti něco nebude fungovat, napiš jsem svůj kód a rádi ti ho zkontrolujeme a opravíme.

Začni s následující strukturou
<?php
// Zde začni tvořit

// Zde se neukončuje PHP, z důvodu bílých znaků
sitole
Profil
Děkuji.. Pokusím se něco udělat ale myslím že asi nic se mě nepodaří.
Koukám že programátor těchto aplikací nebude nic pro mě asi zůstanu u webů jako dizign.
No ale tohle ještě dodělám..

Jo ještě ctrl nepoužívám pročítám si script a postupně ho přepisuju :)
.. Děkuji
okolojsoucí
Profil
sitole:
programátor těchto aplikací nebude nic pro mě
A proč máš na svém webu tuto větu? „Je mě 12 let a umím programovat v HTML, PHP, CSS a JavaScriptu.“
sitole
Profil
Ahoj, tím php myslím jako menší něco sem schopen napsat pár řádečku ale ne celý status a tak :)
okolojsoucí
Profil
Ten status má 41 řádků čistého kódu.
A už nás taky nezdrav, už si napsal slovo Ahoj 7x :)
sitole
Profil
Ahoj 8x :D ne dobře...

Ano ale já dokážu psát jen kod který jsem již někde našel ale toto hledám poprvé..
okolojsoucí
Profil
Tak nehledej a snaž se! Napsal jsem ti odkaz na příklady kde máš popsáno co dělá. A slepit kód z příkladů snad není tak těžké?
sitole
Profil
Ano to je jednoduché já to chápu ale pořád nmohu pochodpit ak do toho příkladu narvat můj banner a zase psát nový banner to nevím..
Dělalo mě problém napsat i tento :)


Není možné i s tím co již mám jako bannerem jak ho vložit na forum jako obrázek nebo napadl mě iframe ale ten se na forku nezobrazuje.. mě jde čistě o to forum.. Jinak na web dám i frame a jde to..
okolojsoucí
Profil
Tak když ti to nejde se naučit, tak proč se tomu věnuješ?
sitole
Profil
Protože je to zábava...

[#24] Je to tedy nějak možné?
okolojsoucí
Profil
Iframe ti žádný forko nepovolí, proto se to dělá obrázkem.
sitole
Profil
Ahoj lámu si stím hlavu celej den...
Nic jsem neudělal sedím nad prázdným textákem a nemohu přestat myslet na nic jiného..
Pokud mě zde někdo napíše ten script budu mu vděčný.
A stejně se pakk budu lámat stím nastavením samostatného banneru..
okolojsoucí
Profil
Tak lámej dál, pokud máš opravdu snahu naučit se PHP tak jedině tak že to budeš zkoušet.
BTW: Vždyť jsem ti jsem vypsal všechny funkce [#17] tak si pročti co každá dělá, a slep to.
Pokud něco nejde, zkopči sem kód a napiš co.

Pokud chceš opravdu celý script - nabídni cenu.
Anonymní
Profil *
okolojsoucí:
Tak lámej dál, pokud máš opravdu snahu naučit se PHP tak jedině tak že to budeš zkoušet.
Tohle je naprostá hovadina, pokud neumí základy tak je kravina dělat něco tak "komplikovaného". Ano třeba to udělá, ale bude to slepené tak, že to bude zbytečně žrát pamět atd.. Ať začne od základů.

sitole:
Pokud se chceš učit pořiď si nějakou publikaci o PHP, je blbost si dávat zbytečně složité cíle(což očividně tahle věc je, když vůbec netušíš). Je to stejné jako bych začínal s C++ a můj první cíl by byl napsat 3D herní engine. A možná bych ti doporučil naučit se používat skype, protože od 14. příspěvku tady máte dialog mezi tebou a okolojsoucí
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: