Autor Zpráva
NikerCZLP
Profil
Dobrý den ,
uděla jsem si html stránku a chi udělat administraci pomoci php
chci pouze script ktery je schopny na určité stránce zapisovat a na určité vypisovat chci aby to bylo v txt dokumentu
a jěšte chci aby když budu editovat text aby se mi zobrazil i ten co je v txt souboru nahrany a šel upravovat děkuji
Medvídek
Profil
NikerCZLP:
file_get_contents, file_put_contents
okolojsoucí
Profil *
K tomu ti stačí tyto dvě funkce file_put_contents & file_get_contents
Tori
Profil
Jestli se tu staví kouzelný dědeček, tak ti ta tři přání (plus jedno navíc) splní. Všichni ostatní budou nejspíš požadovat, abys využil jednu z těchto možností:
a) Zkus na řešení přijít sám, a když ti to nepůjde, tak sem dej nefunkční kód, napiš co to má dělat a co to dělá místo toho, a někdo ti s tím poradí.
b) Zadej si inzerát, že hledáš někoho, kdo ti to napíše.
Možnost a) je většinou doporučovaná.
kolemjdoucí moderátor mě případně může smazat
NikerCZLP
Profil
udělal jsem vše funge až na to že když zapísu do souboru a znovu obnovím formulař v html tak se nezobrazuje již uloženy text lze to nějak dodat
html
<body>
<form method="GET" action="test.php" >
<p>Text
<input type="text" name="text" size="20"> 
<input type="submit" value="Odeslat"></p>
</form>
</body>

php
<?php
$myFile = 'test.txt';
$myContent = $text;

file_put_contents($myFile, utf8_encode($myContent));
?>



zkoušel jsem do <input type="text" name="text" size="20" value="<?php echo $text ?> "> ale furt se nezobrazuje


píše to tam <?php echo $text ?>
okolojsoucí
Profil *
<?php
    // Definice -> Zde upravovat
    define('nazevSouboru', 'textd.txt');

    // ------ Zde již nehrabat! -----
    define('soubor', __DIR__.'/'.nazevSouboru);
    
    if($_POST['doAction'] == 'save')
        file_put_contents(soubor, $_POST['text']);
    elseif($_POST['doAction'] == 'delete')
        unlink(soubor);
?>
<!doctype html>
<html>
    <head>
        <title>Výpis / Zápis</title>
        <meta charset="utf-8" />
    </head>
    <body>
        <fieldset>
            <legend>Výpis souboru <?php echo nazevSouboru; ?></legend>
            <?php
                if(file_exists(soubor))
                    echo file_get_contents(soubor);
                else
                    echo "<small>Soubor ".basename(soubor)." neexistuje</small>";
            ?>
        </fieldset>
        
        <fieldset>
            <legend>Formulář</legend>
            <form action="<?php echo basename(__FILE__); ?>" method="post">
                <textarea name='text'></textarea>
                <br /><button type='submit'>Uložit do <i><?php echo basename(soubor); ?></i></button>
                <input type='hidden' name='doAction' value='save' />
            </form>
            
            <?php
                if(file_exists(soubor)){
            ?>
                <form action="<?php echo basename(__FILE__); ?>" method="post">
                    <button type='submit'>Odstranit <i><?php echo basename(soubor); ?></i></button>
                    <input type='hidden' name='doAction' value='delete' />
                </form>
            <?php
                }
            ?>
        </fieldset>
    </body>
</html>
Borius
Profil
NikerCZLP:
Na jakém řádku máš příkaz, aby se uložený text zobrazoval? Nikde to nevidím… :-(
Pokud nemáš nikde příkaz, že se má něco zobrazit, tak se to jednoduše nezobrazí. ;-)
NikerCZLP
Profil
sorry ale nefunguje ten script
okolojsoucí
Profil *
[#8] NikerCZLP
Mě funguje bez problému. Co ti vypisuje?
NikerCZLP
Profil
že soubor neexistuje a nic to do textd nezapisuje přitom je na ftp
okolojsoucí
Profil *
Příště vlož znění hlášky. Překlady tu nikdo nechce.

Atributy složky jsou nastaveny pro zápis 0777?
NIKERCZLP
Profil *
To pise v legende ze nexituje na zacatku stranky a kdy dam ulozit tak se nic nestane
okolojsoucí
Profil *
Ukaz odkaz na soubor
NIKERCZLP
Profil *
http://extremelyfullvideo.wz.cz/Novy2.php
Davex
Profil
NIKERCZLP:
Na Webzdarma je stará verze PHP, ve které ještě nebyla konstanta __DIR__. Dodefinuj si jí na začátku skriptu.

// ------ Zde již nehrabat! -----
    if (!defined('__DIR__')) {
      define('__DIR__', dirname(__FILE__));
    }
    define('soubor', __DIR__.'/'.nazevSouboru);
NikerCZLP
Profil
super už funguje častečně jak chci ale chci aby se mi uloženy text zobrazovat v value v fromuláři

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: