Autor Zpráva
Chatík
Profil
Dobrý den,
našel by se někdo kdo by mi poradil jak upravit tento script, kterým nahrávám informace z CVS do databáze aby se mi zarověň i ten soubor uložil na ftp do složky CSV?
Děkuji za radu.

Script:
<!DocType HTML>
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <title>Probíhá nahrávání alb</title>
</head>
<body>
<?php
include "settings.php";
$vlozeni=date("Y-m-d-H-i-s");
if(isset($_POST['submit']) && !Empty($_FILES['fupload']['tmp_name']) ) {
    $data = File_Get_Contents($_FILES['fupload']['tmp_name']);
    $data = explode("\r\n",$data);
    $nahrano=0;
    foreach($data as $line) {
        $nahrano++;
        $cells = explode("*",$line);
        
        If($cells[5]=='Artist' || !isset($cells[1]) )
            continue;
        mysql_query("INSERT INTO `zahranicni`
            SET `Title` = '".mysql_real_escape_string($cells[4])."',
             `Artist` = '".mysql_real_escape_string($cells[5])."',
             `Genre` = '".mysql_real_escape_string($cells[6])."',
             `Album` = '".mysql_real_escape_string($cells[1])."',
             `Track` = '".mysql_real_escape_string($cells[3])."',
             `Year` = '".mysql_real_escape_string($cells[0])."',
             `Length` = '".mysql_real_escape_string($cells[8])."',
             `Composer` = '".mysql_real_escape_string($cells[7])."',
             `Filename` = '".mysql_real_escape_string($cells[9])."',
             `Contentgroup` = '".mysql_real_escape_string($cells[11])."',
             `Albumartist` = '".mysql_real_escape_string($cells[2])."',
             `Web` = '".mysql_real_escape_string($cells[12])."',
       `Discnumber` = '".mysql_real_escape_string($cells[13])."',
             `Publisher` = '".mysql_real_escape_string($cells[10])."',
       `vlozeni` = '".mysql_real_escape_string($vlozeni)."'
        ") or die('Máš v Query chybu ty pitomče!!<br>'.MySQL_Error());
    }
    echo "Konec ForEach<br>Nahráno: $nahrano řádků<br>";
}
else
    echo 'Není submit || soubor';
?>
</body>
</html>
Tori
Profil
Koukněte na příklady použití fce move_uploaded_file.
Chatík
Profil
Je to takto správně?
<!DocType HTML>
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <title>Probíhá nahrávání alb</title>
</head>
<body>
<?php
include "settings.php";
$vlozeni=date("Y-m-d-H-i-s");
if(isset($_POST['submit']) && !Empty($_FILES['fupload']['tmp_name']) ) {
if(!copy($_FILES['fupload']['tmp_name'],"csv/".$vlozeni.".csv")){
     echo "csv neulozeno<br>";
    }
    else {
     echo "csv ulozeno<br>";
   }

    $data = File_Get_Contents($_FILES['fupload']['tmp_name']);
    $data = explode("\r\n",$data);
    $nahrano=0;
    foreach($data as $line) {
        $nahrano++;
        $cells = explode("*",$line);
        
        If($cells[5]=='Artist' || !isset($cells[1]) )
            continue;
        mysql_query("INSERT INTO `zahranicni`
            SET `Title` = '".mysql_real_escape_string($cells[4])."',
             `Artist` = '".mysql_real_escape_string($cells[5])."',
             `Genre` = '".mysql_real_escape_string($cells[6])."',
             `Album` = '".mysql_real_escape_string($cells[1])."',
             `Track` = '".mysql_real_escape_string($cells[3])."',
             `Year` = '".mysql_real_escape_string($cells[0])."',
             `Length` = '".mysql_real_escape_string($cells[8])."',
             `Composer` = '".mysql_real_escape_string($cells[7])."',
             `Filename` = '".mysql_real_escape_string($cells[9])."',
             `Contentgroup` = '".mysql_real_escape_string($cells[11])."',
             `Albumartist` = '".mysql_real_escape_string($cells[2])."',
             `Web` = '".mysql_real_escape_string($cells[12])."',
       `Discnumber` = '".mysql_real_escape_string($cells[13])."',
             `Publisher` = '".mysql_real_escape_string($cells[10])."',
       `vlozeni` = '".mysql_real_escape_string($vlozeni)."'
        ") or die('Máš v Query chybu ty pitomče!!<br>'.MySQL_Error());
    }
    echo "Konec ForEach<br>Nahráno: $nahrano řádků<br>";
}
else
    echo 'Není submit || soubor';
?>
</body>
</html>
Tori
Profil
Chatík:
Jestli to funguje, tak asi ano. :) Osobně bych akorát použila absolutní cestu k cílové složce.
Jestli budete mít někdy problémy s limity paměti a/nebo doby vykonávání skriptu, koukněte na funkci fgetcsv.
Chatík
Profil
Děkuji a ano je to funkční.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: