Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jirak Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 1. 2014, 13:14:45
Pokud chci spravovat nějaké články (např. blog posty) WYSIWYG editorem, jaký je nejlepší způsob ukládání do databáze nebo jaké jsou techniky?
Mám ukládat HTML kód v jedné tabulce a z další např. tahat obrázky? Nebo se používají jiné techniky? Díky. |
||
aDAm Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2014, 13:42:34
Ukládá se to tak jak je potřeba aby se s tím pracovalo.
|
||
MOE Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 1. 2014, 13:48:02
[#2] aDAm Tos mu teda poradil...
Já ukládám články v html formátu do sloupečku v tabulce, která má datový typ nastavený na Text. obrázky neukládám do db ale nechávám je v nějaké složce na serveru. WYSIWYG umí vkládat obrázky, takže když se mu nastaví cesta do adresáře s galerií, není problém. |
||
jirak Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 1. 2014, 13:54:03
MOE: moc díky. Někde jsem slyšel, že HTML by se do databáze vůbec ukládat nemělo. Ale pak mě nenapadá, jak jinak by to šlo...
|
||
anonymníí Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 1. 2014, 13:56:42
jirak:
„Někde jsem slyšel“ nesmíš věřit všemu, co kde slyšíš nebo čteš. Jak si myslíš, že by se jinak formátovaný výstup ukládal? Respektive z databáze vypisoval na stránku? |
||
jirak Profil * |
#6 · Zasláno: 2. 1. 2014, 14:03:16
anonymníí:
Tak napada mě uložit to ještě jako binární soubor např. Nezkoumal jsem další možnosti. Proto se ptám, kdo má více zkušeností. |
||
Fisir Profil |
#7 · Zasláno: 2. 1. 2014, 14:35:51
Reaguji na jiraka:
„uložit to ještě jako binární soubor“ Tak to je úplná blbost, stejně jako to, že by se nemělo ukládat HTML. Pokud escapuješ vstupy do databáze, není s tím problém. |
||
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
zmt Profil * |
#8 · Zasláno: 13. 1. 2014, 14:11:36
jirak:
Ahoj, a co třeba zkusit něco jako texy! ? http://texy.info/cs/ článek v db je v "textu" a při náhledu se transformuje. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0