Autor Zpráva
smid83
Profil *
Ahoj nevíte někdo nějaký skript na vymázání složky i se soubory?něco jsem našel ale mažeto jen soubory ve šložce ale já potřebuju vymazat celou složku diky
Alphard
Profil
www.php.net/manual/en/function.rmdir.php#110489
smid83
Profil *
Alphard:
tak zkoušil jsem ztěch stránek tento skript
nějak mi to složku pořád nechce smazat

složka je uložená vestejným adresáři co tenhle skript složka sejmenuje fotky
napsal jsem fotky místo / a nic
tak kam to mám napsat?



<?php
 
//Delete folder function 
function deleteDirectory($dir) { 
    if (!file_exists($dir)) return true; 
    if (!is_dir($dir) || is_link($dir)) return unlink($dir); 
        foreach (scandir($dir) as $item) { 
            if ($item == '.' || $item == '..') continue; 
            if (!deleteDirectory($dir . "/" . $item)) { 
                chmod($dir . "/" . $item, 0777); 
                if (!deleteDirectory($dir . "/" . $item)) return false; 
            }; 
        } 
        return rmdir($dir); 
    } 


?> 
Alphard
Profil
Jméno mazaného adresáře předat v parametru. Pokud to nefunguje, zkusil bych tu lépe hodnocenou funkci, co jsem původně opakoval.
Taps
Profil
smid83:
funkci musíš ještě zavolat
<?
echo deleteDirectory('fotky');
?>
doporučuji: http://code.programujte.com/code/6:smazani-celeho-adresare-i-se-soubory
smid83
Profil *
Taps:
zkoušel jsem tu tvuj odkaz a to mi píše chybnou hlášku na žádku 8 to je toto foreach (new DirectoryIterator($path); as $file) {

cele kod je
deleteDir('fotky');
function deleteDir($path)
{
    foreach (new DirectoryIterator($path); as $file) {
        if ($file->isDot())
            continue;
        if ($file->isDir())
            deleteDir($file->getPathname());
        unlink($file->getPathname());
    }
}
Taps
Profil
smid83:
zkus bez středníku
function deleteDir($path)
{
    foreach (new DirectoryIterator($path) as $file) {
        if ($file->isDot())
            continue;
        if ($file->isDir())
            deleteDir($file->getPathname());
        unlink($file->getPathname());
    }
}
smid83
Profil *
Taps:
tak jsem to udělal chyba se sice už neukáže ale tu složku tam mám furt
přesně takhle tak co stím muže byt?nemuže to byt tím že to zkouším v localhostu?
 deleteDir('fotky');

function deleteDir($path)
{
    foreach (new DirectoryIterator($path) as $file) {
        if ($file->isDot())
            continue;
        if ($file->isDir())
            deleteDir($file->getPathname());
        unlink($file->getPathname());
    }
}



nebo jetli musím ještě zavolat funkci tak jakto mám napsat když vzavorce je $path


našel jsem ještě toto funguje to adresař smaže ale potřeboval bych ještě nějak nastavit cestu k adresáři zkoušel jsem rmdir("zkouska/blabla"); a to se vymaže celi i stou zkouškou ja potřebuju aby ta zkouška zustala a vymazala se pouze složka blabla
<?php
 
 
 rmdir("blabla"); //odstraní adresář

?> 
smid83
Profil *
diky moc.omlouvam se už to funguje,u mě byla chyba

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: