« 1 2 »
Autor Zpráva
Tomáš123
Profil
Mam problem, vytvoril som jednoduchý formular ale nechce fungovat. Je to preto lebo nemam stranku na nete? po kliknuti na odoslat mi zobrazi zdrojový kod.
Taps
Profil
Tomáš123:
nejlepší by bylo kdyby jsi nám ukázal kod, příčin může být celá řada.
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Pravděpodobně se posílají špatně HTTP hlavičky.
Tomáš123
Profil
<div class="main">
   <h1>Informácie boli úspešne odoslané</h1><br>
   <b>Meno:</b><? echo $name ?><br>
   <b>heslo:</b><? echo $password ?><br>
   <b>Ďakujeme za prejavenú dôveru</b>
  </div>
  <div class="rightpanel">
  
   <form method="GET" action="Spracovanie_formulara.php" >
    <table>
     <tr>
      <td>Meno: 
      <td><input type="text" name="name" value="sem napíšte meno" size="20"><br>
     <tr>
      <td>Heslo: 
      <td><input type="password" name="password" value="" size="20"><br>
     <tr>
      <td>
      <td><input type="submit" name="odoslat" value="Odoslať">
    </table>         
   </form>
  </div>
pricom v Notepad++ sa vsetko od zaciatku az po koniec PHP javi slabo cervenou farbou akoby nevedelo co to je, ale subor mam ulžený pod rovnakým názvom s príponou ".php"


teraz som niečo vyskúšal, znovu som ten súbor vytvoril a najprv to išlo ale nevedelo mäkčene, dĺžne a robilo to bordel tak som to otvoril v obyčajnom poznámkovom bloku a už to nešlo. Prečo?
Taps
Profil
Tomáš123:
není moc dobré se spoléhat na globální proměnné, zkus formulář upravit takto

<div class="main">
   <h1>Informácie boli úspešne odoslané</h1><br>
   <b>Meno:</b><? echo $_GET['name']; ?><br>
   <b>heslo:</b><? echo $_GET['password']; ?><br>
   <b>Ďakujeme za prejavenú dôveru</b>
  </div>
  <div class="rightpanel">
  
   <form method="GET" action="#" >
    <table>
     <tr>
      <td>Meno: 
      <td><input type="text" name="name" value="sem napíšte meno" size="20"><br>
     <tr>
      <td>Heslo: 
      <td><input type="password" name="password" value="" size="20"><br>
     <tr>
      <td>
      <td><input type="submit" name="odoslat" value="Odoslať">
    </table>         
   </form>
  </div>
Davex
Profil
Tomáš123:
Je to preto lebo nemam stranku na nete?
Je to možné. Pokud jsi v PHP ještě nikdy nic nedělal, tak si pečlivě prostuduj základy.

Základní kurz 1: Úvod
Základní kurz 2: Co je potřeba?
Tomáš123
Profil
už nie je zdroj. kód ale po odoslaní as mi kompletne zdeformuje stránka a nenapíše to čo som v tom formulári uviedol... Diki za rady to mi pomohlo.


už som študoval prave podla toho som robil ten formular tu to je


1. problem vyrieseny stránka už je v pôvodnom stave mohol za to neuzavretý <div> ale stále mi nepíše odoslané údaje
Taps
Profil
Tomáš123:
a máš na pc nainstalovavané třeba EASYPHP ?
Tomáš123
Profil
nie bez toho to nepojde aj keby som to mal správne?
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Ne, to určitě nepůjde. PHP je serverový skriptovací jazyk a proto potřebuje běžet na serveru. Pokud PHP stránku otevřeš jen tak z disku, zobrazí se ti jen zdroj. Musíš si nainstalovat nějaký webový server a stránku načítat z adresy http://localhost/.
Tomáš123
Profil
Diki skusim to nejako vyriesit predpokladam ze tu cast mam dobre a uz som stahoval nieco ako EasyPHP ale este som nic neinstaloval

Dakujem vsetkym za rady..
Tomáš123
Profil
Už mám easyphp a stránky v php viem načítať cez localhost ale vôbec za žiadnu cenu nechce odoslať formulár, iba hore ku adrese napíše zadané údaje...Ako sa dá, pokiaľ možno jednoducho, vyriešiť tento problém?
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Žádný problém nenastal. Údaje odesíláš metodou GET. Pokud nechceš, aby údaje nebyly vidět v adrese (a taky se chceš zbavit velikostního limitu GET dat), použij metodu POST.
Tomáš123
Profil
to som uz skusal nepomáha to Chces vidiet zdrojovy kod kompletne, cely ako ho mam?
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
A změnil jsi to i v PHP? Jestli jo, tak sem pošli zdroják formuláře a zpracování dat.
Tomáš123
Profil
Formulaár
<form method="POST" action="Spracovanie_formulara.php" >
    <fieldset><legend>Registrácia</legend>
     <table>
      <tr>
       <td align="right">Meno: 
       <td><input type="text" name="name" value="" size="20">
      <tr>
       <td align="right">Heslo: 
       <td><input type="password" name="password" value="" size="20">
      <tr>
       <td align="right">Národnosť:
       <td>
        <select name="nationality" size="1">
         <option value="SR">Slovenská republika</option>
         <option value="CZ">Česká republika</option>
         <option value="Other">Iná</option>
        </select>
      <tr>
       <td>
       <td><input type="submit" name="odoslat" value="Odoslať">
     </table>
    </fieldset>
   </form>
a tu je PHP; neviem co mam dat hore alebo co tam chyba
   <h1>Informácie boli úspešne odoslané</h1><br>
   <b>Meno:</b><? echo $_POST["name"]; ?><br>
   <b>Heslo:</b><? echo $_POST["password"]; ?><br>
   <b>Národnost:</b><? echo $_POST["nationality]; ?>



su tam tie uvodzovky iba tu som daco zle prilepil
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Zkus začínat PHP místo <? <?php.
Tomáš123
Profil
stale nič.. nieje nejaka stránka v cz al. sk jazyku s instrukciami na vytrvorenie formulara ako mam ja?

A nieje problem v tom ze nad <b>Meno:</b><? echo $_POST["name"]; ?><br> ma byt nieco co definuje PHP?
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
nad <b>Meno:</b><? echo $_POST["name"]; ?><br> ma byt nieco co definuje PHP?
Ne.

1. Máš soubor s příponou .php?
2. Testuješ to opravdu na webovém serveru s podporou PHP?
3. Co se stane, když všechna <? nahradíš <?php?
4. Co ti vypíše příkaz var_dump($_POST);?
Tomáš123
Profil
Fisir:
1. Máš soubor s příponou .php?
samozrejme

2. Testuješ to opravdu na webovém serveru s podporou PHP?
mám easyphp a cez localhost otváram súbory vsetko funguje...

3. Co se stane, když všechna <? nahradíš <?php?
vsetko som uz nahradil jedine co mam s php je hore

4. Co ti vypíše příkaz var_dump($_POST);?
Neviem co s tým, kde mám tento príkaz zadať?
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Neviem co s tým, kde mám tento príkaz zadať?
Před kód formuláře zapiš:
<?php
var_dump($_POST);
?>
a nakopíruj sem, co ti to před formulář vypsalo.
Tomáš123
Profil
<div class="rightpanel">
<?php
var_dump($_POST);
?>
   <form method="POST" action="Spracovanie_formulara.php" >
    <fieldset><legend>Registrácia</legend>
     <table>
      <tr>
       <td align="right">Meno: 
       <td><input type="text" name="name" value="" size="20">
      <tr>
       <td align="right">Heslo: 
       <td><input type="password" name="password" value="" size="20">
        <tr>
       <td align="right">Národnosť:
         <td>
          <select name="nationality" size="1">
           <option value="SR">Slovenská republika</option>
           <option value="CZ">Česká republika</option>
           <option value="Other">Iná</option>
        </select>
      <tr>
         <td>
         <td><input type="submit" name="odoslat" value="Odoslať">
     </table>
      </fieldset>
   </form>
  </div>
mysliš takto
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Přesně.
Tomáš123
Profil
Parse error: syntax error, unexpected 'footer' (T_STRING) in C:\Users\Tomas\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\My page\Spracovanie_formulara.php on line 61

toto mi napísalo
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
Na řádku 61 v souboru Spracovanie_formulara.php máš syntaktickou chybu. Co je na tom řádku napsáno?
Tomáš123
Profil
<div class="footer">

iba toto
lionel messi
Profil
Tomáš123:
Radšej si pozri aj riadok-dva vyššie.
Tomáš123
Profil
  <div class="main">
   <h1>Informácie boli úspešne odoslané</h1><br>
   <b>Meno:</b><?php echo $_POST["name"]; ?><br>
   <b>Heslo:</b><?php echo $_POST["password"]; ?><br>
   <b>Národnost:</b><?php echo $_POST("nationality]; ?><br>
   <b>Dakujeme za prejavenú dôveru</b>
  </div>
  <div class="footer">
    <div class="center">
    blabla
    </div>
  </div>
 </body>
</html>
Takto to vyzera od spodu
juriad
Profil
Na pátém řádku máš PHP kód úplně špatně. Na řádku nad ním je v pořádku, uprav ten špatný podle toho správného.
Tomáš123
Profil
uz to mam nemal som tam uvodzovky a zatvorka bola zle teraz mi to uz funguje Dakujem ti velmi pekne za rady


ale nepise mi mäkcene a dlzne
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0