« 1 2
Autor Zpráva
okolojsoucí
Profil
Víš co je to localhost? Local = Lokální - pouze u tebe
Tomáš123
Profil
Kubo2, okolojsoucí:
Ja viem, musíš mi povedať ako dať ten obrázok na internet, lebo ja som nikdy takéto veci nerobil, nemám v tomto takmer nijaké skúsenosti,
na PC som sa iba hral viem, určite je so mnou ťažšie riešiť problém ako s hocikým iným. Stačí mi keď ma budeš navigovať ako si mám tu databázu spustiť a potom koniec. Ďakujem za pochopenie..
Kubo2
Profil
Tomáš123:
Ja viem, musíš mi povedať ako dať ten obrázok na internet, lebo ja som nikdy takéto veci nerobil (...)
Treba ho nahrať niekam na server. Napríklad na nejaký imagehosting. U toho prvého je treba asi taký postup:

1/ Stlačíš PrintScreen, väčšinou klávesa s označením PrtSc,
2/ Uložíš si obrázok na disk (alebo rovno z ClipBoardu skopíruješ do nejakého editoru a odtiaľ uložíš),
3/ obrázok nahráš na postimage.org,
4/ vložíš sem do príspevku tento kód: [img]adresa ktorú ti to vygenerovalo[/img]
5/ odošleš príspevok.

U MyScreen.cz je postup jednoduchší:

1/ Stlačíš PrintScreen,
2/ otvoríš myscreen.cz, klikneš na tú plochu čo je tam,
3/ Stlačíš kombináciu Ctrl+V,
4/ stlačíš uložiť.
5/ vo vygenerovanej adrese zameň /url/ za /img/ a zopakuj kroky 4 a 5 z predošlého návodu.

Existujú stvoky podobných imagehostingov, môžeš si vybrať ktorý len chceš.
Tomáš123
Profil
http://www.myscreen.cz/url/8ef8a3327e97ff4a927fea02561791ab776eaaf2 Ďakujem za pomoc
Kubo2
Profil
Tomáš123:
A keď tam zadáš meno root a heslo rovnež, tak to nejde?
Tomáš123
Profil
presne tak


máš nejaké nápady ako sa tam dostať?;
Je možné že mám zle nainštalované EASYPHP, poprípade nejakú zlú verziu (Inač len tak mimochodom prepáč za ten trapas s localhostom).


V prípade hesla a mena "root" nad okno napíše "#1045 Nedá sa prihlásiť k MySQL serveru"
Kubo2
Profil
Tomáš123:
V ich FAQ som našiel toto (bod 60).
Tomáš123
Profil
Ani to nie... nieje návod ako zmeniť heslo a meno do MySQL. Ďakujem ti že si si dal tu robotu s nájdením toho bodu.
Kubo2
Profil
Tomáš123:
Tak ja už fakt neviem... ak nemáš ešte nič rozrobené cez tento server, tak skús WAMP Server, tam sa to zadáva myslím hneď pri inštalácii a v podstate sa nemusíš takmer o nič starať, a na EasyPHP sa vykašli. V podstate to vôbec nie je také easy, ako píšu, a sú s tým iba samé problémy...
Tomáš123
Profil
Určite keby si prišiel tu vedel by si to spraviť, ale takto sa to nedá; Ďakujem ti za všetky rady, vyskúšam toto a keď to nepôjde kašlem na to.
DarkMeni
Profil
Můžeš si nainstalovat samostatně Apache, PHP a MySQL, je to sice těžší než jen odklikat několikrát tlačítko Další v jedný instalačce, ale máš pak o těch věcech větší přehled - kdyžtak třeba tady je návod

Nebo se ještě můžeš podívat jestli tam neni někde složka MySQL a v ní (asi ve složce bin) něco jako MySQLInstanceConfig.exe

Co když zkusíš vytvořit php soubor a do něj napsat
<?php
ini_set("display_errors", "1");
error_reporting(E_ALL);
$db = new MySQLi("localhost", "root", "root"); //Nebo jen ("localhost", "root", "")
var_dump($db);
?>
Vypíše to nějaký chyby?
Tomáš123
Profil
Warning: mysqli::mysqli(): (HY000/1045): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 4


Warning: var_dump(): Couldn't fetch mysqli in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 5


Warning: var_dump(): Couldn't fetch mysqli in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 5


Warning: var_dump(): Couldn't fetch mysqli in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 5


Warning: var_dump(): Couldn't fetch mysqli in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 5


Warning: var_dump(): Couldn't fetch mysqli in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 5 a to oveľa viac krát asi 20

Warning: var_dump(): Couldn't fetch mysqli in C:\Users\Admin\Documents\Tomas Fedor\Instal\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb\projects\PHP\test.php on line 5
object(mysqli)#1 (19) { ["affected_rows"]=> NULL ["client_info"]=> NULL ["client_version"]=> int(50010) ["connect_errno"]=> int(1045) ["connect_error"]=> string(63) "Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)" ["errno"]=> NULL ["error"]=> NULL ["error_list"]=> NULL ["field_count"]=> NULL ["host_info"]=> NULL ["info"]=> NULL ["insert_id"]=> NULL ["server_info"]=> NULL ["server_version"]=> NULL ["stat"]=> NULL ["sqlstate"]=> NULL ["protocol_version"]=> NULL ["thread_id"]=> NULL ["warning_count"]=> NULL } 



mysqlhotcopy.pl
mysqld_multi.pl
mysql_secure_installation.pl
mysql_config.pl
mysql_config_editor-toto otvorí cez príkazový riadok a okamžite zavrie...


je niektorý s týchto súborov správny?
DarkMeni
Profil
Zkusil si to i bez zadání hesla (třetí argument zadaný jako prázdný řetězec)?

Jak vypadá soubor "EasyPhp\phpMyAdmin\config.inc.php"? (možná by to heslo šlo změnit)

Když to nevyjde tak asi bude třeba buď přeinstalovat easyPHP nebo nainstalovat něco jinýho


Zkus ještě použít tenhle postup pro změnu hesla u rootu
Jestli nemáš problém s angličtinou tak se podívej na tu stránku, a když trochu jo, tak česky by to bylo nějak takto:
1. Musíš být ke kompu přihlášenej jako administrátor
2. Zastav MySQL server (nebo prostě vypni celej server)
3. Vytvoř soubor "mysql-init.txt" a do napiš do něj:
UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD('MyNewPass') WHERE User='root';
FLUSH PRIVILEGES;
(nech tam to odřádkování)
a ulož to třeba do C:/ (aby se na ten soubor pak dalo jednoduše ukázat a nemusel si vypisovat plno dalších složek)
4. Otevři příkazovou řádku (Start -> Spustit (nebo jestli máš Windows7 tak to napiš do "Prohledat programy a soubory") -> cmd)
5. Napiš tam toto:
C:\> "C:\CESTA_K_EasyPHP\CESTA_K_MySQL\bin\mysqld" --console --init-file=C:\\mysql-init.txt
6. Soubor "C:/mysql-init.txt" můžeš smazat
A napiš co ti to vypíše
Jestli to nevyjde tak je možný, že bude třeba zadat --defaults-file, ale než zjišťovat kterej je to soubor (měl by to být asi "my.ini"), tak to už bude jednodušší přeinstalovat EasyPHP
Tomáš123
Profil
<?php
/* vim: set expandtab sw=4 ts=4 sts=4: */
/**
 * Config file view and save screen
 *
 * @package PhpMyAdmin-Setup
 */

if (!defined('PHPMYADMIN')) {
    exit;
}

/**
 * Core libraries.
 */
require_once './libraries/config/FormDisplay.class.php';
require_once './setup/lib/index.lib.php';
require_once './setup/lib/ConfigGenerator.class.php';

$config_readable = false;
$config_writable = false;
$config_exists = false;
PMA_checkConfigRw($config_readable, $config_writable, $config_exists);
echo '<h2>' . __('Configuration file') . '</h2>';

PMA_displayFormTop('config.php');
echo '<input type="hidden" name="eol" value="'
    . htmlspecialchars(PMA_ifSetOr($_GET['eol'], 'unix')) . '" />';
PMA_displayFieldsetTop('config.inc.php', '', null, array('class' => 'simple'));
echo '<tr>';
echo '<td>';
echo '<textarea cols="50" rows="20" name="textconfig" '
    . 'id="textconfig" spellcheck="false">';
echo htmlspecialchars(ConfigGenerator::getConfigFile($GLOBALS['ConfigFile']));
echo '</textarea>';
echo '</td>';
echo '</tr>';
echo '<tr>';
echo '<td class="lastrow" style="text-align: left">';
echo '<input type="submit" name="submit_download" value="'
    . __('Download') . '" class="green" />';
echo '<input type="submit" name="submit_save" value="' . __('Save') . '"';
if (!$config_writable) {
    echo ' disabled="disabled"';
}
echo '/>';
echo '</td>';
echo '</tr>';

PMA_displayFieldsetBottomSimple();
PMA_displayFormBottom();
?>
toto je v config.inc.php ty vieš php takže by si mohol vedieť zmeniť údaje
Bertram
Profil
Odkazovaný soubor hledejte jinde.
C:\Program Files (x86)\EasyPHP-DevServer-14.1VC9\modules\phpmyadmin414x140118185947\config.inc.php

A poté tyto řádky, které se týkají nastavení přístupu pomocí phpmyadmin.
/* Authentication type */
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
DarkMeni
Profil
Tomáš123:
ty vieš php takže by si mohol vedieť zmeniť údaje
Ty údaje spíš chceš zjistit ne? Aby ses mohl připojit k MySQL
Zkus se podívat do souboru jak psal Bertram, a když to tam nenajdeš tak zkus buď zresetovat root heslo do MySQL nebo přeinstaluj EasyPHP
Tomáš123
Profil
DarkMeni:
Ty údaje spíš chceš zjistit ne?“to je snáď jedno.. V Program Files (x86) nemám easyphp. Inštaloval som ho inde v dokumentoch -môžem to skúsiť znovu nainštalovať ale to asi nepomôže
DarkMeni
Profil
Tomáš123:
môžem to skúsiť znovu nainštalovať ale to asi nepomôže
Ale mělo by to taky zresetovat heslo k databázi (ale nejdřív asi bude třeba starý EasyPHP odinstalovat, přesvědčit se, jestli je MySQL opravdu odinstalovaný a pak to nainstalovat znovu)

Nastavoval si při instalaci vůbec nějaký heslo nebo měnil si ho?
Zkoušel si se přihlásit bez zadání hesla?
juriad
Profil
Tomáš123:
Pokud tomu nerozumíš (což je vidět), nainstaluj si takový server (třeba EasyPHP), který je široce používaný a při instalaci neměň žádné nastavení (tím odpadne problém se směrováním při razení).
Tomáš123
Profil
Veď mám easy php a jediné čo som menil je cesta. žiadne iné nastavenia menené neboli


DarkMeni
Meno a heslo sa pri inštalácii zmeniť nedalo a skúšal som aj bez hesla ale vtedy napíše "prihlásenie bez hesla je zakázané".
DarkMeni
Profil
Tak si to už buď přeinstaluj nebo zresetuj heslo podle návodu z MySQL dokumentace, jinak se nehneš z místa
Tomáš123
Profil
Ďakujem všetkým za pomoc-uvidím jak mi to pôjde skúsim preinštalovať
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0