Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
marek888 Profil |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2014, 14:45:57
Dobrý den. Mám kód, který mi zapíše data do databáze, ale mám tu jeden problém. Když třeba omilem napíšu adresu souboru do vyhledávače, tak se mi odešlou prázdné proměnné.
Chtěl bych se zeptat, co musím v kodu změnit. Předem děkuji. Marek Kód zde: 1<?php <?php
include ('log.php');
$sql = mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_connect("$db_host", "$db_username", "$db_pass");
mysql_select_db("$db_name");
mysql_query("insert into prispevky (id,datum,autor,titulek,obsah) values(NULL,NOW(),'" . mysql_real_escape_string($_POST['autor'])
. "', '" . mysql_real_escape_string($_POST['titulek'])
. "', '" . mysql_real_escape_string($_POST['obsah']) . "')");
?> |
||
margin Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 1. 2014, 15:08:50
Podmínka
if (isset($_POST['titulek'])) (nebo jakýkoliv jiný klíč z daného formuláře).
|
||
marek888 Profil |
Děkuji! Nějak jsem si z tím pohrál, a funguje to! Dík!
Oprava: Tak to bozužem nefunguje, buďto to vypíše error na stránce, nebo to nezapíše vůbec nic do databáze... |
||
Rfilip Profil |
#4 · Zasláno: 13. 1. 2014, 17:08:49
marek888:
„error na stránce“ Křišťálovou kouli nevlastníme, přesná chybová hlášky by nebyla? |
||
okolojsoucí Profil |
#5 · Zasláno: 13. 1. 2014, 17:12:44
Pokud chcete opravdu něco univerzálního, tak bych začal procházet celé pole.
|
||
marek888 Profil |
Píše mi to toto:
Parse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) in C:\xampp\htdocs\prispevky.php on line 17 Já jsem to tam asi špatně vložil, po úpravě by to asi němělo vypadat takhle: . "', '" . mysql_real_escape_string if (isset($_POST['titulek'])) |
||
Micruss Profil |
#7 · Zasláno: 13. 1. 2014, 17:34:03
taky se to if nedává do mysql dotazu ale před tím než vůbec něco odersíláš do db
1if(isset($_POST['..'])) { if(isset($_POST['..'])) {
$sql = mysql_query("sql dotaz");
} |
||
marek888 Profil |
Micruss:
Díky, zkusím to! |
||
okolojsoucí Profil |
#9 · Zasláno: 13. 1. 2014, 17:36:37
|
||
marek888 Profil |
#10 · Zasláno: 13. 1. 2014, 17:55:43
Pokusil jsem se nějak zkombinovat [#7] s mým dotazem, a vyšlo my z hoho toto:
1if(isset($_POST['poslatp'])){ if(isset($_POST['poslatp'])){
mysql_query("insert into prispevky (id,datum,autor,titulek,obsah) values(NULL,NOW(),'" . mysql_real_escape_string($_POST['autor'])
. "', '" . mysql_real_escape_string($_POST['titulek'])
. "', '" . mysql_real_escape_string($_POST['obsah']) . "')");
} |
||
okolojsoucí Profil |
#11 · Zasláno: 13. 1. 2014, 18:44:14
marek888:
„bít“ Chyba „gret“ Takový přenos dat neznám Rozšíření MySQL již bude v následující verzi odstraněno, využijte MySqli nebo jeho třídy jako je Dibi která se o bezpečnost vstupu proměnných stará sama. Její kód by vypadal: dibi::query("INSERT INTO [prispevky] (`id`, `datum`, `autor`, `titulek`, `obsah`) VALUES (NULL, NOW(), %s, %s, %s)", $_POST['autor'], $_POST['titulek'], $_POST['obsah']); dibi::query("INSERT INTO [prispevky] (`id`, `datum`, `autor`, `titulek`, `obsah`) VALUES (NULL, NOW(), %s, %s, %s)", $_POST['autor'], $_POST['titulek'], $_POST['obsah']); |
||
marek888 Profil |
#12 · Zasláno: 13. 1. 2014, 19:31:07
Děkuji, já jsem blbec, já jsem tam měl špatně proměnnou a proto mě to nepustílo dál. Děkuji každému, kdo mi tu odepsal. Marek
|
||
okolojsoucí Profil |
#13 · Zasláno: 13. 1. 2014, 19:33:36
marek888:
Když zdejší rady ignoruješ, tak se prosím nechoď pro rady proč ti funkce mysql() nefunguje, jasně jsem ti psal přejdi ne něco jiného když každou chvilkou ji smažou.
|
||
marek888 Profil |
#14 · Zasláno: 13. 1. 2014, 19:38:29
okolojsoucí:
Díky za rady, už to předělávám, já si toho moc nevšiml, díkes. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0