Autor Zpráva
T_O_F_F
Profil
Dobrý den, mohla by mi nějaká dobrá duše poradit, jak udělat následující, nejsem moc zběhlý v PHP, proto se obracím sem.

mám na firmě kameru, která vytváří v určitém adresáři /FOTKY/ při vstupu do místnosti 5 fotek, a potřebuji tyto fotky zobrazit na webu, součástí těchto fotek je v názvu datum + čas (fotka_20130101_150202.jpg) = zobrazení není problém, našel jsem spoustu PHP řešení na list_dri, ale můj šéf si přeje aby se tyto fotky řadili podle data a to ještě do skupin podle času:

Datum: 01.01.2013
fotka1.jpg, fotka2.jpg, fotka3.jpg

Datum: 02.01.2013
fotka1.jpg, fotka2.jpg, fotka3.jpg

atd. dá se to nějako řešit? - bez DB!


Díky za pomoc, nebo nakopnutí :-)
scheras
Profil *
Co takhle rozsekat název obrázku, pak si z toho vytáhnout datum a čas a ukládat jednotlivé položky do pole například v tomto stylu:
$photos = array(
01.01.2013 => array( "foto1.jpg", "foto2.jpg", "foto3.jpg"),
02.01.2013 => array( "foto1.jpg", "foto2.jpg", "foto3.jpg"),
);
Pak to jen cyklem projdeš a je to.
Tori
Profil
T_O_F_F:
Nemůžete použít ani SQLite? Je součástí PHP (pokud nebyla při kompilaci zakázaná), nemusí se tedy nic extra instalovat.
T_O_F_F
Profil
Paráda, ani SQLite není možné, bude to umístěno na Synology nasu (má v sobě nějaký APACHE, jakou verzi aktuálně nevím, ale asi bych do ně nic další nepřidával)

Kamery dělají snímky s názvy cam1_DATUM_CAS (cam1_20130101_120101.jpg).

škoda, že neumí dělat adresáře s datem, to bych měl vyřešeno raz dva nějakým direm adresářů, ale tohle nevím nevím.

aktuálně jsem na to použil

<?php
    if ($handle = opendir('.')) {
        while (false !== ($entry = readdir($handle))) {
            if ($entry != "." && $entry != "..") {
                echo "$entry\n";
            }
        }
        closedir($handle);
   }
?>

něco v tomto duchu, ale jak dále to dělit to neumím :-( proto jsem rád za každou radu / řešení.

HTML a CSS si upravím, ale to PHP jde nějak mimo mě, proto jsem tu :-(
Alphard
Profil
Jestli je reálná možnost, že těch fotek bude fakt hodně (tisíce a víc), bylo by opravdu lepší mít je rozdělené v adresářích. To jde docela snadno zařídit přesunováním fotek, viz funkce rename().
Cron asi mít nebudete, takže při přístupu kouknout do sběrného adresáře (kam ukládá kamera), to co tam je přemístit a výpis si udělat z jednotlivých adresářů. Když použijete explode() podle podtržítka, tak pod klíčem 1 máte hned datum pro název adresáře.
T_O_F_F
Profil
Alphard:
[#1] T_O_F_F

Dá se to nějak udělat, že by třeba to PHP to rozházelo do adresářů?
okolojsoucí
Profil
T_O_F_F:
Dá návod máš [#5]

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: