Autor Zpráva
goro99
Profil
Ahojec,

Potřebuji vyřešit problém kdy předávám PHP skriptu parametr zadaný formulářem a zárověň další parametr tay je skript:
<?php
echo "<form method=\"get\" action=\"zpracovat.php?x=$x&y=$y\">";
?>
<input type=text size=11 name='z'>
<input type=submit value=odeslat>
</form> 

představuji si že URL skriptu zpracovat.php bude vypadat takhle:

localhost/zpracovat.php?x=parametrx&y=parametry&z=parametrzadanyuzivatelem

nevím jestli mám použít GET nebo POST

ať se snažím jak chci vždycky mi to vyhodí buď je parametr x a y nebo jen parametr z

Děkuji za odpovědi
juriad
Profil
Použij:
echo '<input type="hidden" name="x" value="' . $x . '">
<input type="hidden" name="y" value="' . $y . '">';
goro99
Profil
Díky moc funguje jak má a ještě šlo by nahradit tlačítko odkazem něco jako
<a href="zpracovat.php" type=submit>Odeslat</a>
díky za odpověd
Kubo2
Profil
goro99:
Nie, to je nezmyselné. Ak chceš na stránku iba odkazovať, tak na ňu odkáž, ak ju chceš mať ako skript spracovávajúci formulár, namier na ňu action formulára.
martin1312
Profil
goro99:
bez JS nie. Ale nič ti nebráni klasické tlačidlo nastylovať cez CSS ako odkaz.
Kubo2
Profil
martin1312:
Ale nič ti nebráni klasické tlačidlo nastylovať cez CSS ako odkaz.
Presne to som chcel ešte dodať, ale až potom, čo vytvorím živú ukážku. Bohužiaľ som to nejako nestihol.

goro99:
Teda, ako už povedal martin1312, klasické tlačidlo sa dá naštýlovať ako odkaz.
Ale neodporúčam to niekde použiť, pretože užívateľ si nemusí všimnúť, že ide o odosielacie tlačítko formulára, a nie o klasický odkaz.
goro99
Profil
díky moc běhá vše jak má


jo a ještě snad už poslední dotaz jak mám u textboxu vypnout našeptávač lze to nějak ? díkes
martin1312
Profil
autocomplete="off", ak teda myslíš dopĺňanie prehliadačom.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: