Autor Zpráva
kardinal
Profil *
dobrý večer,

již asi hodinu si lámu hlavu nad tím, jak vložit název souboru z formuláře do databáze ( používám výběr více souborů - multiple)
 
<form action="upload.php" name="nahrej" enctype='multipart/form-data' method="post">
<input type="file" name="soubor[]" multiple="multiple" />
<input type="submit" name="submit" value="Spustit nahrávání" >

Obrázek nahrávám zároveň na ftp což funguje bezvadně. Ale vložení do databáze se mi nedaří použít. Aktuálně využívám následující script:

   
// zde je upload script
... UPLOAD SCRIPT ...

// nasleduje vlozeni do DB.
 for($i=0; $i<count($_FILES['soubor']['name']); $i++) {
    
   $uzivatel = $_POST["uzivatel"];
   $datum = $_POST["datum"];
   $nazev_souboru = $_FILES["soubor"]["name"];
   $id_galerie = "0";
  
   $sql_vloz = "INSERT INTO img (nazev_souboru,autor,datum,id_galerie) VALUES ('$nazev_souboru','$uzivatel','$datum','$id_galerie')";
   $sql_result = mysql_query($sql_vloz);
   
   if($sql_result){
   
   echo "Soubor ".$_FILES["soubor"]["name"][$i]."byl úspěšně nahrán na server.<br />";}
   else echo "neco je spatne!";
  
  
                      }

Bohužel stále se mi vyhazuje chybová hláška. Poradí mi někdo zkušenější jak to rozchodit? Děkuji.
Taps
Profil
kardinal:
zkus
for($i=0; $i<count($_FILES['soubor']['name']); $i++) {
    
   $uzivatel = $_POST["uzivatel"];
   $datum = $_POST["datum"];
   $nazev_souboru = $_FILES["soubor"]["name"][$i];
   $id_galerie = "0";
  
   $sql_vloz = "INSERT INTO img (nazev_souboru,autor,datum,id_galerie) VALUES ('$nazev_souboru','$uzivatel','$datum','$id_galerie')";
   $sql_result = mysql_query($sql_vloz);
kardinal
Profil *
Pomohlo, mnohokrát díky :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: