Autor Zpráva
IdemeNaHavaj
Profil
Ahoj.
Urobil som si jednoduché počítadlo návštev. Zaznamenáva kadždú UIP iba 1x za deň. Zaznamenávam tiež aj referrer. Mám pár otázok:

1. Celkom často vidím, že návštevy nemajú žiadny referrer, ale predsa sú na nejakej podstránke (example.com/clano/2014-01-25/nieco-poriadne-dlhe-nejaky-nazov/blah-blah.html) a neverím, že si to ručne napísali do prehliadača. Ako je to možné? Dá sa nejao skryť referrer? Ak áno, je možné že viac ako 50% ľudí ho má skryté?

2. Moje počítadlo UIP počíta inak ako napríklad toplist.sk. Ako počíta návštevy toplist?

Napríklad: ja zaznamenám 100 UIP za dnešný deň, a TOPlist 40.
Prosím si múdre vysvetlenie. Ďakujem.
Alphard
Profil
1. Ano, já ho mám třeba skrytý. V Opeře je to v Preferences » Advanced » Network » Send referrer information
2. Detailně nevím, ale neignoruje TOPList třeba roboty?
IdemeNaHavaj
Profil
Dalo by sa nejakou php podmienkou jednoducho obmedziť aby sa mi BOTI nezapočítavali? Chcem ušetriť miesto v databáze.
midlan
Profil
IdemeNaHavaj:
Dá:
$boti = array('64.233.160.0', '64.233.191.255', '66.102.0.0', '66.102.15.255'); //zde všechny IP robotů

if(!in_array($ip , $boti)) {
  //započítat návštěvu
}
Doporučil bych se ale spíše chytat hlaviček, neboť seznam IP adres robotů bude značně velký a bude těžké ho sestavit.
ninja
Profil
Většina slušných robotů posílá své označení v UserAgentu, detekoval bych je podle toho.
IdemeNaHavaj
Profil
Asi nejako takto?

// basic crawler detection and block script (no legit browser should match this)
if(!empty($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) and preg_match('~(bot|crawl)~i', $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])){
    // this is a crawler and you should not show ads here
}
http://stackoverflow.com/a/17515475

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0