Autor Zpráva
MichalVlasák
Profil
Dobrý den,
mám skript
include("hlavicka.php");
Samotný skript funguje, ale pokud použiju funkci include, tak se mi div obsažený v hlavicka.php zvrchu i zespoda odsazuje jako by tam byl margin. Koukal jsem na diskuze tady a je tu označen jako možný problém BOM v UTF-8. Nevím ale z té diskuze, jestli to má nějaké řešení, navíc programuji v poznámkovém bloku ve Windows. Má někdo zkušenosti s tím, jak si s daným odsazením poradit?
peta
Profil
MichalVlasák: Bez stranek se ti tezko muze nekdo podivat, co v tech souborech mas.
Si to otevri v Pspadu a zvol si, ze to chces ulozit bez BOM. Taky tam nesmis mit mezeru nahore nebo novy radek pred <?php.
Nastaveni - Nastaveni programu - program2 - Ident. byty v kodovani UTF-8 (nesmi byt zaskrtnute a das soubor, ulozit)
Zobrazit - netisknutelne znaky (to muze byt taky uzitecne)
Bubák
Profil
MichalVlasák:
programuji v poznámkovém bloku ve Windows.
Ten ukládá BOM a nejde to (jednoruše) obejít jinak, než použitím editoru, který má možnost BOM vypnout. Mám dojem, že třebas zmíněný PSPad nyní ve výchozím nastavení ukládá UTF-8 bez BOM, ale důrazně doporučuji nastavení zkontrolovat.
Pro laika je nejrychlejší kontrola, zda jde o BOM, český validátor.

peta:
Taky tam nesmis mit mezeru nahore nebo novy radek pred <?php.
To jsou bílé znaky, v HTML budou konvertovány na mezery. Mám za to, že v tomto případě nejde o obyčejnou mezeru.
MichalVlasák
Profil
Bubák:
Děkuji všem za rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: