Autor Zpráva
arci224
Profil
Jak udelam kdyz nekdo uploadne obrazek (uploader uz mam) tak aby treba kdyby sli na adresu adresa.cz/list.php tak aby tam byl seznam vsech fotek ?
Alphard
Profil
Normální výpis souborů, např. pomocí scandir() nebo glob(). V manuálu jsou příklady.
arci224
Profil
napises mi sem prosim celi ten kod :?


pro to
Alphard
Profil
$dir = 'images/';
$files = glob($dir.'*.{jpg,jpeg,gif,png}', GLOB_BRACE);
foreach ($files as $file)
{
    echo '<a href="'.$file.'">';
    echo '<img src="'.$file.'">';
    echo '</a>'.PHP_EOL;
}
Fakt jen procházení pole, nic na tom není.
arci224
Profil
a kdyz tam tu visku chci optimalizovat i sirku + ze by nato klikli a stahli.
nemeja
Profil
Tak na to už budeš potřebovat databázi a do ní si ty stavy + cestu k souboru,.. ukládat a potom to už můžeš vypisovat pomocí klasického SELECTu.
Alphard
Profil
Tak ta databáze by nemusela být nutná, stačí si při uploadu vytvořit miniatury o požadované velikosti a pojmenovat je třeba s nějakým prefixem.
Pak stačí použít pro výběr miniatur následující úpravu
$files = glob($dir.'small_*.{jpg,jpeg,gif,png}', GLOB_BRACE);
a odkaz na originál vytvořit smazáním prefixu.
str_replace('small_', '', $file)

Kromě PHP zkuste taky zapracovat na češtině :-)
arci224
Profil
Alphard ja ked sem to tam dal tak se mitam nezobrazil zadni obrazek
arci224
Profil
NEFUNGUJE ... zabudujes prosim do toho kodu tamtoho
martin1312
Profil
Čo tak prispieť k riešeniu aj sam? Okrem toho, kód z [#7] predpokladá vytváranie miniatúr už pri uploade, máš to tak?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: