Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Silver8000 Profil |
#1 · Zasláno: 11. 2. 2014, 13:43:00
Ahoj vsem,
potrebuji zjistit jak pouzivat knihovnu FFMPEG . Nikde jsem totiz nenasel jak tuto knihovnu pouzivat. Vsude na internetu je jen psano jak knihovnu instalovat ale vysvetleni jak ji pouzit uz ne. FFMPEG mam nainstalovan v poradku. Tak me prosim nejak poradte jak to udelat. Diky |
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 11. 2. 2014, 13:56:12
Není jednodušší použít github.com/PHP-FFMpeg/PHP-FFMpeg?
|
||
Silver8000 Profil |
#3 · Zasláno: 11. 2. 2014, 14:24:07
Toto je pro nejakou "sami" aplikaci - A bylo by neco i pro
windows a pokud ne tak : viz moje 1. otazka.
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#4 · Zasláno: 11. 2. 2014, 14:26:24
Na to jsi přišel zase kde? Odkázaná knihovna je funkční i na Windows.
|
||
Silver8000 Profil |
#5 · Zasláno: 11. 2. 2014, 14:31:30
Je to v tech tridach napriklad
use sami atp.
Ja zadnou sami aplikaci nemam. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#6 · Zasláno: 11. 2. 2014, 14:35:20
Silver8000:
A píše se někde v dokumentaci, že máš načítat soubor .sami.php ? Nepíše. Je to mimochodem konfigurační soubor pro vygenerování API dokumentace pomocí knihovny Sami.
V dokumentaci je jasně uvedeno, že je potřeba knihovnu nainstalovat pomocí Composeru. |
||
Silver8000 Profil |
#7 · Zasláno: 11. 2. 2014, 14:58:58
Dobre komposer uz mam muzete me prosim navest jak to instalovat jelikoz jsem nepochopil jak komposer funguje a nasledujici informace mi nic nerika :
{ "require": { "php-ffmpeg/php-ffmpeg": "~0.4" } } Diky PS.: toto je po prve v zivote kdy se setkavam s komposerem ktery instaluje neco do php. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#8 · Zasláno: 11. 2. 2014, 15:05:41
Silver8000:
Buď vytvoříš soubor composer.json s výše uvedeným obsahem a ve stejném adresáři zavoláš composer install nebo můžeš rovnou zavolat composer require php-ffmpeg/php-ffmpeg:~0.4 . Vytvoří se složka vendor s nainstalovanou knihovnou a jejími závislostmi.
V tvém skriptu (pojmenovaným třeba index.php ) pak musíš ještě načíst autoloader Composeru, aby se knihovny správně načetly.
<?php // index.php, načtení knihoven require __DIR__ . '/vendor/autoload.php'; // teď už je můžeš používat $ffmpeg = FFMpeg\FFMpeg::create(); $video = $ffmpeg->open('video.mpg'); ... |
||
Silver8000 Profil |
#9 · Zasláno: 11. 2. 2014, 15:27:57
Mam mensi problem viz obrazek :
Jak to muzu opravit? Vim ze se muzu dat cestu ke komposeru do windows path enviromentu ale nevim kam se komposer nainstaloval jinak composer.json uz tam je v ty slozce. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#10 · Zasláno: 11. 2. 2014, 15:33:23
Silver8000:
Jestli jsi to instaloval tím klasickým Windows instalátorem, tak ten by PATH měl nastavit, nicméně pokud se nemýlím, tak na Windows je potřeba se odhlásit a přihlásit (pro jistotu bych to PC restartoval), aby se změna PATH projevila.
|
||
Silver8000 Profil |
#11 · Zasláno: 11. 2. 2014, 15:34:27
No prave ze jsem to pro jistotu radsi restartoval
a hlasi mi to tu hlasku na obrazku. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#12 · Zasláno: 11. 2. 2014, 15:40:15
Silver8000:
Záleží na tom, jestli jsi ten instalátor spustil s admin právy nebo ne. S administrátorskými právy by se měl Composer nainstalovat do C:\<Program Files>\ComposerSetup a C:\ProgramData\ComposerSetup\bin , s uživatelskými právy pak do C:\Users\<user>\AppData\Local\ComposerSetup .
|
||
Silver8000 Profil |
#13 · Zasláno: 11. 2. 2014, 15:40:37
Uz jsem to opravil :
//otevrenim php slozky v cmd a pak zadal php -r "readfile('https://getcomposer.org/installer');" | php echo @php "%~dp0composer.phar" %*>composer.bat |
||
Silver8000 Profil |
#14 · Zasláno: 11. 2. 2014, 16:59:32
ten komposer co je v ty slozce ma nejakou chybu ale nevim jakou :
{ "name": "php-ffmpeg/php-ffmpeg", "type": "library", "description": "FFMpeg PHP, an Object Oriented library to communicate with AVconv / ffmpeg", "keywords": ["video processing", "video", "audio processing", "audio", "avconv", "ffmpeg", "avprobe", "ffprobe"], "license": "MIT", "authors": [ { "name": "Romain Neutron", "email": "imprec@gmail.com", "homepage": "http://www.lickmychip.com/" }, { "name": "Phraseanet Team", "email": "info@alchemy.fr", "homepage": "http://www.phraseanet.com/" } ], "require": { "php" : ">=5.3.3", "alchemy/binary-driver" : "~1.5", "doctrine/cache" : "~1.0", "evenement/evenement" : "~1.0", "neutron/temporary-filesystem" : "~2.1, >=2.1.1" }, "suggest": { "php-ffmpeg/extras" : "A compilation of common audio & video drivers for PHP-FFMpeg" }, "require-dev": { "sami/sami" : "~1.0", "silex/silex" : "~1.0", "phpunit/phpunit" : "~3.7" }, "autoload": { "psr-0": { "FFMpeg": "src" } }, "extra": { "branch-alias": { "dev-master": "0.5-dev" } } } |
||
Jan Tvrdík Profil |
Silver8000:
Všechno smaž a zavolej composer require php-ffmpeg/php-ffmpeg:~0.4 |
||
Silver8000 Profil |
#16 · Zasláno: 11. 2. 2014, 18:21:10 · Upravil/a: Silver8000
takze jsem tam vlozil puvodni script :
{ "require": { "php-ffmpeg/php-ffmpeg": "~0.4" } } a dostal jsem tohle : Takze to znamena ze musim zvetsit velikost pameti. Vim ze to jsou celkem 3 hodnoty velikosti: post_max_size a na ty dalsi uz si nevzpominam.no vlastne stacilo zmenit jenom memory_limit=200M a hned se dostavil vysledek :
A ted jak zjistim jake funkce muzu pouzit? |
||
Silver8000 Profil |
#17 · Zasláno: 13. 2. 2014, 21:15:15
Jinak uz jsem nasel zpusob na tu moji 1. otazku ale vypada to ze bude potreba udelat dedicnou tridu aby se dalo zcela manipulovat s videem.
Odkaz zde Originalni kod : <?php // Check if the ffmpeg-php extension is loaded first extension_loaded('ffmpeg') or die('Error in loading ffmpeg'); // Determine the full path for our video $vid = 'cesta_k_videu.mkv'; // Create the ffmpeg instance and then display the information about the video clip. $ffmpegInstance = new ffmpeg_movie($vid); echo "getDuration: " . $ffmpegInstance->getDuration() . "<br />". "getFrameCount: " . $ffmpegInstance->getFrameCount() . "<br />". "getFrameRate: " . $ffmpegInstance->getFrameRate() . "<br />". "getFilename: " . $ffmpegInstance->getFilename() . "<br />". "getComment: " . $ffmpegInstance->getComment() . "<br />". "getTitle: " . $ffmpegInstance->getTitle() . "<br />". "getAuthor: " . $ffmpegInstance->getAuthor() . "<br />". "getCopyright: " . $ffmpegInstance->getCopyright() . "<br />". "getArtist: " . $ffmpegInstance->getArtist() . "<br />". "getGenre: " . $ffmpegInstance->getGenre() . "<br />". "getTrackNumber: " . $ffmpegInstance->getTrackNumber() . "<br />". "getYear: " . $ffmpegInstance->getYear() . "<br />". "getFrameHeight: " . $ffmpegInstance->getFrameHeight() . "<br />". "getFrameWidth: " . $ffmpegInstance->getFrameWidth() . "<br />". "getPixelFormat: " . $ffmpegInstance->getPixelFormat() . "<br />". "getBitRate: " . $ffmpegInstance->getBitRate() . "<br />". "getVideoBitRate: " . $ffmpegInstance->getVideoBitRate() . "<br />". "getAudioBitRate: " . $ffmpegInstance->getAudioBitRate() . "<br />". "getAudioSampleRate: " . $ffmpegInstance->getAudioSampleRate() . "<br />". "getVideoCodec: " . $ffmpegInstance->getVideoCodec() . "<br />". "getAudioCodec: " . $ffmpegInstance->getAudioCodec() . "<br />". "getAudioChannels: " . $ffmpegInstance->getAudioChannels() . "<br />". "hasAudio: " . $ffmpegInstance->hasAudio(); Dedicna trida : <?php class FFMPEG_PHP extends ffmpeg_movie{ /* dalsi funkce */ } ?> Akorat ze furt nemuzu pochopit jak se to dela. A to co tu uvadi Jan Tvrdík je sice hezky ale nemuzu najit jake funkce jsou dostupne a tim padem to nemohu pouzit. Jsem jinak rad ze mi pomahal. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#18 · Zasláno: 14. 2. 2014, 01:29:30
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0