Autor Zpráva
divady
Profil
dobrý dn potřeboval bych pomoc nevim kam bych měl vložit stránkování.
mam normálně html soubor a v něm je

  <h3>nejnovější poptávky</h3>
        <table>
{@poptavky2} (volání jedné tabulky z php)
        
        
        </table>
        </div>
       <div id="ver-zakazky1">
       <h3>veřejné zakázky</h3>
       <table>
      {@zakazky2} (volání druhé tabolky php)
       </TABLE>
a nebo ho vložit do toho PHP souboru kde jsou ty php kody (funkce)
tady vám posílám adresu stránky servis.srovnejokna.cz/poptavky
stránky jsem nesestavoval jsen jsem je převzal, tak v nich ještě tápu. moc krád děkuji za případnou pomoc

Moderátor jenikkozak: Piš prosím méně nedbale.
Marschmallow
Profil
divady:
vložit do toho PHP
Ano, pokud je tam nějaká spojitost s PHP (kromě odesílání informací) je potřeba toto vložit do souboru s připonou PHP.
Alphard
Profil
V ukázce kódu je požit nějaký šablonovací systém, který není obecně známý. Stránkování ale bude muset být v obou částech, u PHP funkcí je třeba přidat omezení výběru z databáze a v šabloně vypsat odkazy na další stránky.
divady
Profil
nejprve jsem ho chtěl dát do toho PHP souboru kde se nacházej i dotazi na stránkování, ale jak mile ho tam vložím, nezaleží kam tak už nejde ani načíst stránka
tady je ten php soubor

<?
 
const pzn=33;
 
$sql=new mysql();
 
 
$c_arr = array();
$c_buf = '';
 
$c_zak = $sql->arrays("SELECT * from vz WHERE vlozeno > DATE(NOW()) ORDER BY ID DESC");
$c_pop = $sql->arrays("SELECT * from poptavky WHERE zalozeno > DATE(NOW()) ORDER BY ID DESC");
 
 
if ($c_zak) {
    $c_format = '%s, za %s&nbspKč - %s';
 
    foreach ($c_zak as $key => $value) {
        array_push($c_arr,
            sprintf($c_format, c_strip_str_len($value[nazev], pzn),
                c_nf($value[cena]),
                $value[mesto]
            )
        );
    }
 
 
}
 
if ($c_pop) {
    $c_format = '%s, za %s&nbspKč';
 
    foreach ($c_pop as $key => $value) {
        array_push($c_arr,
            sprintf($c_format, c_strip_str_len($value[label], pzn),
                c_nf($value[cena]),
                $value[mesto]
            )
        );
    }
}
 
shuffle($c_arr);
 
$c_format = '<a href="/poptavky/">%s...</a>&nbsp;&nbsp;';
 
foreach ($c_arr as $key => $value) {
        $c_buf .= sprintf($c_format, $value);
}
 
$fce[zakazky]=$anw;
 
$anw="";
 
 
 
$q=$sql->arrays("SELECT * from vz WHERE vlozeno > DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 365 DAY) ORDER BY ID DESC limit 200");
if ($q) foreach ($q as $res){
 
if (date ("d.m.Y")==date("d.m.Y",strtotime("$res[vlozeno]"))) $dat="dnes";
 elseif (date ("d.m.Y", strtotime("-1 day"))==date("d.m.Y",strtotime("$res[vlozeno]"))) $dat="včera";
 else $dat=date("d.m.Y", strtotime("$res[vlozeno]")); 
 
$anw.="<TR><TD class=\"podtrh\"><A HREF = \"/zakazka-detail-$res[ID]/\">$res[nazev], za ".c_nf($res[cena])."&nbspKč<BR>$res[mesto]</A><TD class=\"datum\">$dat</TR>";
}
$fce[zakazky2]=$anw;
 
// ZAKÁZKY ---
 
 
$q=$sql->arrays("SELECT * from poptavky WHERE zalozeno > DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 360 DAY) ORDER BY ID DESC limit 200");
if ($q) foreach ($q as $res){
 
 if (date ("d.m.Y")==date("d.m.Y",strtotime("$res[zalozeno]"))) $dat="dnes";
 elseif (date ("d.m.Y", strtotime("-1 day"))==date("d.m.Y",strtotime("$res[zalozeno]"))) $dat="včera";
 else $dat=date("d.m.Y", strtotime("$res[zalozeno]")); 
 if ($res[cena]=="0") $cena = "";
  else $cena = ", za ".c_nf($res[cena])."&nbspKč";
 
 $pop.="<TR><TD class=\"datum\">$dat<TD class=\"podtrh\"><A HREF = \"/poptavka-detail-$res[ID]/\">$res[label]$cena<BR>$res[mesto]</A></TR>";
}
 
 
 
// POPTÁVKY ----
 
 
 
?>
v PHP se ještě moc nevyznám. ale kamkooli to stránkování vložím tak se mi už stránka nenačte. už nevím co s tim jsem bezradnej
Marschmallow
Profil
divady:
Tu stránku otevíráš zřejmě normálně ze souboru uloženém na počítači. V tom případě se ti stránka neotevře, protože sám počítač bez serveru neumí PHP zpracovat. Buď si můžeš na počítac stáhnout nějaký serverový program (třeba Uniform Server), spustit ho (start_as_program.exe) a do složky www nakopírovat tento soubor a do prohlížeče zadat: localhost/soubor.php. Nebo můžeš soubor nahrát rovnou na server a do prohlížeče zadat example.com/soubor.php. Mělo by to fungovat.

* example.com je název Tvé domény, takže zadej: http://servis.srovnejokna.cz/soubor.php
divady
Profil
ta stránka je normálně na FTP serveru.
nevim kam zapsat to stránkování, jestli to třeba do toho PHP souboru zapisuju špatně, třeba omilem do nějaký závorky, nebo jestli mi tam něco chybý.
vubec nevim
peta
Profil
Tady zminil dalsi kod, vypada to spis na jakysi sablonovaci system. Aha, koukam, ze to ma i v prvnim prispevku.
http://programujte.com/forum/vlakno/26568-strankovani-z-dvouch-tabulek/#p187624

divady:
Mimochodem, na te strance mas <?= coz je totez jako <?php echo (pokud mas v php povolene zkraceni), jenze tobe za tim nasleduje php kod misto promenne pro vypsani. cili bych tam zkusil dat <?php misto <?= a pokud to nebude fungovat, pak na serveru nebezi asi php.
http://servis.srovnejokna.cz/poptavky/
www prohlizec - zobrazit zdrojovy kod
V hlavickach ze serveru je toto, takze tam php je
Server: Apache/2.2.22 (Debian)
X-Powered-By: Nette Framework
Content-Encoding: gzip
Content-Type: text/html; charset=utf-8
divady
Profil
Coz php tam bezi, kazde html se ale odkazuje na stejnomenej soubor php. Dam priklad, stranka html se jmenuje poptavky.html a druha se jmenuje poptavky.php a pak v html je indexovani a urcite casti toho php jako napriklad {@poptavky2}, ale nevim kam mam vlozit to strankovani. Kdyz ho vlozim do html, tak se mi tam ukaze jeho cast jako tex. Kdyz ho vlozim do toho php souboru tak stranka nejde nacist ( asi ho vkladam mozna omilem do nejake zavorky) a dalsi problem nevim jak bych pak udelal to odkazovani na to v html. Omlouvam se za diakritiku, ale pisi to z mobilu.
peta
Profil
Obavam se, ze telepaticky odhadnout, jak ten tvuj program funguje, bez primeho pristupu na ftp asi nepujde. Ale byla by tu takova nouzovka, pouzit javascript a zavolat to jako <script src=strankovani.php></script>, pripadne ajax. Ale byt tebou, tak si dam tu praci a zjistim si, jak to funguje. Ja treba php nette nepouzivam, tak o tom nic nevim.
divady
Profil
děkuju kouknu se na to. jen mi ještě prosim tě porad jestli mam to stránkování napsané správně

<?PHP
 
if ($_GET[stranka]) $stranka=$_GET[stranka];
else $stranka=1;
$page=($stranka-1)*$pocet; 
         $qp = new pager("SELECT * FROM poptavka",'stranka',$this->sql->sql_connect);
           $qp->PageSize = $pocet;
           $qp->PagerAlign = "center";
           $qp->DataBind();
           echo $qp->DrawPager();
?>
to tahle muj předchůdce používal přede mnou u jiných stránek
DarkMeni
Profil
divady:
v PHP se ještě moc nevyznám. ale kamkooli to stránkování vložím tak se mi už stránka nenačte.

Možná je tam nějaká syntatická nebo fatální chyba, a tak se to nezobrazí - jestli máš vypnutej výpis chyb, tak se ti ani nezobrazí hláška o chybě

Jestli ti server dovoluje nastavit zobrazování chyb, tak to zapni (a ujisti se, že je opravdu zapnutý, třeba někde smaž nějakou závorku a mělo by to pak vypisovat chybu)
divady
Profil
děkuji za radu, kouknu na to

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: