Autor Zpráva
Martin1996
Profil *
Ahojte, viete mi poradit ako osetrit vsetup ked chcem ukladat opacne lomitka \ do mysql? html chcem tiez aby sa ukladalo ako html, cize nie ako html code, neviete mi poradit? dakujem
Tori
Profil
Martin1996:
Každý typ databáze má svoji escapovací funkci, pro rozhraní MySQLi je to např. http://www.php.net/mysqli.real-escape-string. Ta se postará o to, aby se data uložila správně a zároveň aby se nerozbil SQL dotaz.

html chcem tiez aby sa ukladalo ako html, cize nie ako html code
Jaký je v tom rozdíl? Jestli na výstupu vidíte html značky, tak se vám to někde escapuje, buď při ukládání do DB nebo při vypisování dat z DB. Hledejte výskyt funkcí htmlentities nebo htmlspecialchars.
Martin1996
Profil *
Ide o to, ze ak chcem ulozit \ tak mi ho neulozi, ak pridam \\ tak mi sice zobrazi uz len \ ale pri opetovonom ulozni mi zmizne \
jenikkozak
Profil
Musíš to zpětné lomítko (a nejen to) escapovat při každém vkládání.
Martin1996
Profil *
cize ak tomu spravne chapem, tak pred insertom do db string prebehnem aj mysqli_real_escape_string?
Tori
Profil
Ano, použijte mysqli_real_escape_string místo addslashes.
Martin1996
Profil *
ok vdaka

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: