Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
protom1 Profil |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:11:47
Ahoj prosim vás, mohli byste mi někdo opravit chybu v kodu, už sem s toho tak vynervovanej, že na to nemam sílu...
nejhorší je, že mi to nic nevypíše, čistá býlá stránka !!!! <form action="pridani.php" method=POST> <div id="vyber"> <select name="trida"> <option selected>policajti</option> <option>blondynky</option> <option>ostatni</option> </select> </div> <div id="panel-text"> <textarea id="text-a" name"vtip"> </textarea> </div> <div id="odeslatem"> <input type="submit" name="odeslano"> </div> </form> pridani.php <?php require_once dirname(__FILE__)."/../config.php"; if ( isset($_POST['trida']) && isset($_POST['vtip']) ) { $trida = $_POST['trida']; $vtip = $_POST['vtip']; $date_time = StrFTime("%Y-%m-%d %H:%M:%S", Time()); $sql = "INSERT INTO"; $sql = $sql."texty"; $sql = $sql."($trida, datum)"; $sql = $sql."VALUES('$vtip', '$date_time')"; $vysledek = MySQL_Query($sql); if ($vysledek) { echo "vtip byl pridan"; } else { echo "nepodarilo se pridat vtip"; } } ?> config.php <?php error_reporting(E_ALL); define('DBHOST', 'localhost'); # databazovy server define('DBNAME', 'test'); # jmeno databaze define('DBUSER', 'root'); # uzivatelske jmeno define('DBPASS', ''); # heslo k databazi @mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS) or die (mysql_error()); @mysql_select_db(DBNAME) or die (mysql_error()); mysql_query("SET NAMES utf8_czech_ci"); @session_start(); # osetreni casoprostorovych anomalii :-) ?> |
||
Tori Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:19:34
name"vtip"> - chybí rovnítko
|
||
protom1 Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:25:01
Tori,
Lol, ajo, dík :)) ale docílil jsem toho, že mi to stejně vtip nepřidá :) |
||
jenikkozak Profil |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:29:24
Pak musíš mít mezeru mezi klíčovým slovem INTO a názvem tabulky v SQL dotazu.
|
||
protom1 Profil |
#5 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:40:00
to se stalo, stále nic :(
|
||
Tori Profil |
#6 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:42:39
if ($vysledek) { echo "vtip byl pridan"; } else { echo "nepodarilo se pridat vtip. Chyba: ".mysql_error(); } |
||
protom1 Profil |
#7 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:46:28
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''policajti') VALUES (' asdasd ')' at line 1
|
||
jenikkozak Profil |
#8 · Zasláno: 26. 2. 2014, 21:55:17
Okolo názvu sloupce v databázi nemají být klasické apostrofy.
|
||
protom1 Profil |
#9 · Zasláno: 26. 2. 2014, 22:00:35 · Upravil/a: protom1
to už jsem taky změnil, a pořád nic :(((
Jooooooooo, teddd sem na to kápnul !!! :))) díky moc ste nej !! :) skoro si se trefil jeniku .. <?php require_once dirname(__FILE__)."/../config.php"; if ( isset($_POST["trida"]) && isset($_POST["vtip"]) ) { $trida = $_POST["trida"]; $vtip = $_POST["vtip"]; ---->tady nesmeji být žádný aspostrofy<------- $vysledek = MySQL_Query("INSERT INTO texty (------>$trida-----<) VALUES ('$vtip')"); if ($vysledek) { echo "vtip byl pridan"; } else { echo "nepodarilo se pridat vtip. Chyba: ".mysql_error(); } } ?> |
||
Tori Profil |
#10 · Zasláno: 26. 2. 2014, 22:06:06
protom1:
Jak vypadá poslední verze kódu, kterým skládáte SQL dotaz? Opravdu jsou v DB tabulce tři různé sloupce: blondynky, policajti a ostatni? |
||
protom1 Profil |
#11 · Zasláno: 27. 2. 2014, 16:07:02
Tori:
V tabulce opravdu mám tři sloupce |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0