Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
evcakitt Profil |
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda byste někdo nevěděl. Procházela jsem nabídky práce pro PHP Developer a v jednom inzerátu uvádějí, že pracují v linuxovém Open-Source prostředí. Co to znamená? Jak se liší v tomto prostředí programování v php než tak jak jsem zvyklá ve windows s Wampem nebo Easy PHP? A Ještě dotaz kdybych to chtěla vyzkoušet, co bych k tomu potřebovala? Předpokládám nainstalovat OS Linux a pak k tomu existuje něco jako Wamp pro Linux? Stačil by mi popř. jen link na nějaký článek kde by to bylo vysvětleno. Děkuji |
||
juriad Profil |
evcakitt:
To může znamenat, že budeš přicházet do styku s Linuxovými servery. Bude se po tobě vyžadovat znalost prostředí Linuxu, který se ovládá nejčastěji skrz terminál (řádkové, nikoli grafické rozhraní). Jako pokus si zkus nainstalovat třeba Debian ve Virtualboxu a rozběhni na něm nějaký web (klidně stránku Hello World). Zmínkou o open-source můžou myslet, že používají třeba nějaké open-source redakční systémy nebo frameworky. Jde o situaci, kdy máš dostupné zdrojové kódy projektu, pro který programuješ a občas je v něm něco třeba pozměnit. Jako pokus si zkus vzít třeba WordPress a zkus změnit nějakou ptákovinu, třeba vytvořit vlastní formát datumů. (WordPress neznám, jen jsem něco plácnul.) Zkus se přihlásit, za to nic nedáš. Třeba nebudeš umět správu Linuxových serverů, ale budeš u pohovoru excelovat v něčem jiném. A nikdy žádný kandidát není dokonalý. Vždy se vybere ten, který se mu blíží a má největší potenciál se doučit. Kamm>m tento dotaz zařadit? |
||
candiess Profil |
#3 · Zasláno: 28. 2. 2014, 14:48:11
evcakitt:
„Předpokládám nainstalovat OS Linux a pak k tomu existuje něco jako Wamp pro Linux?“ Přímo je to balíček LAMP (Linuw Apache MySQL PHP) |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 28. 2. 2014, 15:04:11
evcakitt:
„A Ještě dotaz kdybych to chtěla vyzkoušet, co bych k tomu potřebovala? Předpokládám nainstalovat OS Linux a pak k tomu existuje něco jako Wamp pro Linux?“ Apache, MySQL a PHP často bývají už součástí instalace, tzn. nainstalují se společně se systémem. Případně pokud je při instalaci volba, v jaké roli se bude počítač používat, zaškrtněte webový server. juriad: „Kam tento dotaz zařadit?“ Nějak nevím, takže jsem ho zatím nikam nepřesouval. |
||
Časová prodleva: 15 dní
|
|||
evcakitt Profil |
#5 · Zasláno: 15. 3. 2014, 18:15:54
juriad:
candiess: Joker: Moc děkuji za odpovědi :-) evcakitt |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0