Autor Zpráva
staco
Profil
Nazdar !
Nedari sa mi vymazat subor z adresara
Z databazi mi to vsetko vymaze ale nefunguje mi prikaz unlink

Neviete mi poradit,dal som si vypisat premennu $newname a cesta k suboru a nazov suboru sedi tak neviem co robim zle,chybu mi nevyhodi ziadnu
Dakujem!
case 'Vymazat':
   

          $newname="uploads/".$rd2."_". ( htmlspecialchars($filename));

        $article_id = (isset($_POST['article_id'])) ? $_POST['article_id'] : '';
        if (!empty($article_id)) {
            $sql = 'DELETE a, c FROM
                    cms_articles a LEFT JOIN cms_comments c ON
                    a.article_id = c.article_id
                WHERE
                    a.article_id = ' . $article_id . ' AND
                    is_published = FALSE';
                     unlink( $newname );
            mysql_query($sql, $db) or die(mysql_error($db));
        }
Alphard
Profil
A jiné chyby se vám ukazují, tj. jsou povolené? Jestli je správná cesta, pravděpodobně nemá PHP potřebná oprávnění.
Ponechávám stranou, že htmlspecialchars() není použitá moc rozumně, na ošetření názvů souborů se nehodí.
Tori
Profil
Neobsahuje název souboru znaky s diakritikou nebo mezery? To by taky mohlo zlobit. Anebo může být rozdíl i ve velikosti písmen - *nixové systémy to rozlišují, windows ne. Možná bych přidala ověřování, jestli soubor existuje.
staco
Profil
Alphard:
Ahojte
cesta a nazov suboru som si daval vypisat = sedi,pouzivam nazvy bez diakritiky a medzier tak neviem
Chyby mam povolene ,a co sa tyka opravnenia na vymazanie ,tak asi mam nakolko v inom kode mi to funguje
Alphard
Profil
Stále nevyřešeno? Jaká je návratová hodnota funkce unlink? Je to někde na produkci na Linuxu, nebo windows? Vidí ten soubor jiné php file funkce, třeba file_exists() na který myslela Tori?
staco
Profil
Alphard:
Ahoj bohuzial teraz riesim ine veci ,hned ako sa k tomu dostanem a nieco vyriesim napisem
zatial dakujem vsetkym ,ale je to na windowse a navratovu funkcie z unlink ,tak to neviem ako zistim,tak ak moxes porad ako na to .
v inom kode mi to funguje ale tam z adresara vymazavam id_obrazku a tu mam nazov suboru,ale to by nemal byt problem

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: