Autor Zpráva
divady
Profil
Dobrý den, potřeboval bych poradit, přesouvám web z jednoho hostingu na druhý. ale muj předchudce sestavoval web v nette.
v povodnim hostingu jsem mel strukturu takouvohle např srovnejokna.cz/www/a soubory webu
jenže jak to dělal v nette, tak v kořenovém adresáři bylo také srovnejokna.cz/class/ a tam pak bylo nette, config atd.
ale na novém hostingu to nemohu udělat stejně takže cestu k soborum webu je srovnejokna.cz/ a zde už jsou sobory webu.
ale potřebuji někam dát tu složku s class.
bez ní mi server píše Warning: require_once(/home/abczakazky.cz/abczakazky.cz/../class/config.php) [function.require-once]: failed to open stream: Operation not permitted in /home/abczakazky.cz/abczakazky.cz/index.php on line 9

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/abczakazky.cz/abczakazky.cz/../class/config.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/abczakazky.cz/abczakazky.cz/index.php on line 9


Moderátor Davex: Titulek „přesouvání serveru z jednoho hostingu na druhý“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Moderátor Davex: Nevypadá to jako problém v konfiguraci webserveru, přesouvám do PHP.
Alphard
Profil
Nette nevyžaduje konkrétní strukturu, class klidně dejte do dostupného rootu webu (když to jinak nejde) a v index.php změňte cestu tak, aby souhlasila s reálným umístěním. V závislosti na verzi mohou být některé cesty definovány v bootstrap.php nebo možná i v configu, takže vše upravit dle skutečnosti.
A nezapomeňte do aplikačního adresáře zakázat přístup z webu, jestli jedete např. na Apache, tak v .htaccess deny from all.
divady
Profil
Alphard:
díky bylo to tak
moc jsi mi pomohl
divady
Profil
tak jsem zkusil opvit vše co šlo ale ted mi to píše
Fatal error: Uncaught exception 'Nette\FileNotFoundException' with message 'Missing template file '/home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/../templates/dodavateleeu.latte'.' in /home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/class/nette.min.php:5993 Stack trace: #0 /home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/class/nette.min.php(5990): Nette\Templating\FileTemplate->setFile('/home/abczakazk...') #1 /home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/dodavateleeu.php(84): Nette\Templating\FileTemplate->__construct('/home/abczakazk...') #2 /home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/index.php(58): require_once('/home/abczakazk...') #3 {main} thrown in /home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/class/nette.min.php on line 5993
nevím co s tim peru se s tim už celej den.
Davex
Profil
divady:
Vypadá to, že chybí soubor /home/abczakazky.cz/templates/dodavateleeu.latte.
divady
Profil
Davex
ten soubor tam buhužel je. tak nevím co je na tom špatně. web je dělaný v nette a já se v něm ještě moc nevyznám spíš vůbec.
nemělo by to být spíše
/home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/templates/dodavateleeu.latte. ?
Davex
Profil
divady:
ten soubor tam buhužel je
Ale je asi jinde než má být nebo Nette předpokládá umístění v jiném adresáři.
divady
Profil
Davex:
je uplně na stejn ém mystě kdy byl i na strarém webu
Missing template file '/home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/../templates/dodavateleeu.latte'.' nevim co znamenaj ty .. kdyby tam nebyli tak je správná adresa souboru, ale nevim kde to mam opravit
Davex
Profil
divady:
nevim co znamenaj ty ..
Dvě tečky a lomítko znamenají nadřazený adresář..

Zkus si reverzně projít skripty z toho reportu a objevit, odkud se bere ta hodnota s kterou se volá konstruktor šablony. Asi bude někde špatně nadefinovaný kořen webu nebo tak něco.
divady
Profil
tak jestli to správně chápu tak to chce hledat templates až na urovni '/home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz? je to tak?
prošel jsem všechny soubory nette a vubec nic jsem nenašel
Davex
Profil
divady:
prošel jsem všechny soubory nette a vubec nic jsem nenašel
Neprohledávej soubory knihovny Nette (s tou minimalizovanou verzí to ani moc nepůjde), ale projdi zdrojový kód skriptů, které se snaží otevřít tu šablonu, tedy především soubor

/home/abczakazky.cz/servis.abczakazky.cz/dodavateleeu.php řádek č. 84

a najdi, kde se bere obsah proměnných s cestou k šabloně. Problém je třeba v tom, že jsou skripty rozházené v jiných adresářích než mají správně být a nadělá to takovou paseku.
divady
Profil
Davex
díky davexi bylo to přesně ono. jsem ti zavázán :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0