Autor Zpráva
nolien02xxx
Profil
zdravim ve spolek,

potreboval by som na svoj web vlozit formularove okno, ktore by po zadani hodnoty, ulozilo tuto hodnotu do suboru, alebo na podstranku daneho webu... vedel by mi niekto prosim pomoct s takymto skriptom?

vopred dakujem...
Chro
Profil
Zdravím. Formulářovým polem se rozumí input nebo textarea? Hodnotou má být číslo, text? Po odeslání formuláře se má zobrazit ta samá stránka s formulářem nebo jiná stránka? Jaký název a příponu by měl soubor mít a má se jeho obsah po odeslání formuláře přepsat nebo doplnit (na začátek, konec)?
nolien02xxx
Profil
islo by o input.. hodnotou moze byt aj cislo aj text, po zadani by sa mala zobrazit domovska stranka webu, k nazvu a pripone nemam ziadne blizsie specifikacie a informacia by sa mala doplnat na zaciatok..
Chro
Profil
Skript níže by měl být vložen do stránky (souboru) s příponou php, pokud nemáš nastaveno spouštění skriptů i pod příponou např. html, a to úplně na začátek souboru před čímkoli.
<?php
if (isset($_POST['text']) && trim($_POST['text']) != '')
{
$soubor_cesta = 'data.txt';
$domena = 'http://www.mujweb.cz/';
if (file_exists($soubor_cesta))
{
$data = file_get_contents($soubor_cesta);
}
else
{
$data = '';
}
if (get_magic_quotes_gpc())
{
$text = stripslashes($_POST['text']);
}
else
{
$text = $_POST['text'];
}
file_put_contents($soubor_cesta, htmlspecialchars($text, ENT_QUOTES).$data, LOCK_EX);
header('Location: '.$domena);
exit;
}
?>
A klasický formulář do téže stránky za <body>.
<form action="" method="post">
<input type="text" name="text" value="" size="30">
<input type="submit" value="Odeslat">
</form>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: