Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
shade Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 4. 2014, 06:56:51
Ahoj, na stránkách se mi objevuje hodněkrát vypsání z DBa já bych chtěl pro přehlednost si to vypsání napsat do funkce, ale nenapadá mě jak to udělat, aby se nemuseli proměnné vypisovat už ve funkci (protože používám klasicky while($vypis = mysqli_fetch_array($vyber)...) a mohl jsem s nimi pracovat až za ní. Předem děkuji za rady.
|
||
Bertram Profil |
#2 · Zasláno: 4. 4. 2014, 07:14:41
shade:
V cyklu místo echo použijte přiřazení dané hodnoty do nějaké proměnné, takže např. vytvoříte vícerozměrné pole $data , které bude funkce vracet return $data; .
Úplně nejlepší však bude, pokud začnete používat objekty. |
||
shade Profil * |
#3 · Zasláno: 4. 4. 2014, 08:03:57
A prosím nebyl by nějaký jednoduchý případ, jak by to mělo vypadat objektově?
|
||
donny Profil |
neviem či chápem čo vlastne chceš ale veď keď chcem nahradiť x výpisov jednou funkciou proste ju vytvorím argumente funkcie bude proste pole s ktorym potom budem pracovat
//funckia function draw($array) { //tu normálne robím s polom print_r($array); } a v časti kde mám výpis potom len volám danú funkciu s tým že výsledok dotazu dám ako argument funckie //vypis while($vypis = mysqli_fetch_array($vyber)) draw($vypis); |
||
Tirus Profil |
#5 · Zasláno: 4. 4. 2014, 13:48:27
Osobně doporučuji začít využívat např. dibi a nebo aspoň objektově
u dibi následně využíješ například toto $result = dibi::query('SELECT jmeno, prijmeni FROM uzivatele')->fetchAll(); if($result){ foreach($result as $uzivatel){ echo $uzivatel->jmeno.' '.$uzivatel->prijmeni; } } |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0