Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Matthew Cook Profil |
Ahoj, mám problém už se to tu řešilo, ale i přesto mi to pořád nefunguje. Když odešlu tento formulář, příjde mi zpráva ve znakách. Prosím o radu kam co napsat, kde mám chybu. živá ukázka pod textem.
Děkuju ;) <form enctype="multipart/form-data" action="posli.php" method="post"> <input name="email" class="email" size="25" value="Váš@mail"> <br> <input name="predmet" class="predmet" size="25" value="Předmět"> <br> <input name="spam" class="spam" size="25"> <strong>= 1 + 1</strong><br> <textarea name="zprava" class="zprava" rows="6" cols="55">Zpráva...</textarea> <br> <input type="submit" value="Odeslat"> </form> <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Odesílání emailu</title> </head> <body> <h1>Odesílání emailu</h1> <? $predmet = $_POST['predmet']; $email = $_POST['email']; $spam = $_POST['spam']; $zprava = $_POST['zprava']; $headers = "Od ".$_POST['email']. "\nContent-Type: text/html; charset=windows-1250\nContent-Transfer-Encoding: 8bit\r\n"; $headers = "Od ".$_POST['zprava']. "\nContent-Type: text/html; charset=windows-1250\nContent-Transfer-Encoding: 8bit\r\n"; if ($predmet!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="2") { Mail("muj@mail.cz", $predmet, $zprava, "From: " . $email); echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>"; } else { echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 1 + 1.</p>"; } ?> </body> </html> |
||
Fisir Profil |
#2 · Zasláno: 9. 4. 2014, 18:14:50
Reaguji na Matthewa Cooka:
Nevím sice, co myslíš tím „ve znacích“, ale tenhle řádek: $headers = "Od ".$_POST['zprava']. "\nContent-Type: text/html; charset=windows-1250\nContent-Transfer-Encoding: 8bit\r\n"; |
||
juriad Profil |
#3 · Zasláno: 9. 4. 2014, 18:20:00
Fisir:
$headers nikde nepoužívá. Co znamená „příjde mi zpráva ve znakách“, nehceš napsat příklad? Přečti si: Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Kódování e-mailu, aneb abychom neposílali otazníky. Případně použij nějakou knihovnu (PHPMailer), která to (a mnohem víc) již umí. |
||
Matthew Cook Profil |
#4 · Zasláno: 9. 4. 2014, 18:32:20
To jsem jen zkoušel co to udělá.
no přijde mi to takhle (Zpráva...) |
||
Tomáš123 Profil |
Matthew Cook:
>$headers = "Od ".$_POST['email']. "\nContent-Type: text/html; charset=windows-1250\nContent-Transfer-Encoding: 8bit\r\n"; >$headers = "Od ".$_POST['zprava']. "\nContent-Type: text/html; charset=windows-1250\nContent-Transfer-Encoding: 8bit\r\n"; Neviem či je to správne riešenie, ale v týchto dvoch riadkoch máš nastavené kódovanie windows-1250-skús to prepísať na UTF-8 a možno všetko pôjde ako má. |
||
Matthew Cook Profil |
#6 · Zasláno: 9. 4. 2014, 20:20:47
Už jsem to vyřešil takhle.
$hlavicka = 'From:' . $_POST['email']; $hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n"; $hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n"; |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0