Autor Zpráva
kungprask
Profil *
Dobré ráno, chci se zeptat jak mohu pomocí php číst soubor error_log, který je na rootu. Na file_get_contents('/root/domena/error_log'); prdí a stejně tak na fopen. Musí být nějaká možnost si ho nechat vypsat. Nevíte někdo čím to jde? Ď
okolojsoucí
Profil
A chmod je nastaven správně, jelikož já s tím na VPS nemám problém.
Joker
Profil
kungprask:
Musí být nějaká možnost si ho nechat vypsat.
Nemusí, pokud k němu PHP nemá přístupová práva.
Pokud k němu práva má, půjde to i přes file_get_contents.
kungprask
Profil *
Jak zjistím zda mám pravo číst ze souboru? Můžu vzít tel. a zatěžovat provozovatele, ale raději by sem to udělal bez zátěže.
okolojsoucí
Profil
A přes FTP se k logům dostaneš?
kungprask
Profil *
Skrz ftp ano, ale chtěl by sem si to vypsat skz php
Taps
Profil
kungprask:
Pomocí PHP se připojíš na FTP a pak použiji funkci file_get_contents
aDAm
Profil
okolojsoucí:
i správný chmod nezaručí že se k němu dostaneš. To že se k němu dostaneš ty na VPSku neznamená že to tak funguje všude.

kungprask:
koukni jaké má nastavené práva a taky se hlavně koukni jakou máš open_base_dir jestli ti vůbec server dovoli se do tohodle adresáře dostat. Pokud tu cestu povolenou nemáš a máš možnost si open base dir editovat tak upravit abys tam viděl.


Taps:
to už je docela overkill ;) ještě bych zkusil udělat symlink do složky kde může vidět přes php ;)
kungprask
Profil *
open_base_dir = první sloupec cesty a druhý obsahuje no value

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: